Η Ελλάδα δρομολογεί αποκατάσταση σχέσεων με τη Συρία; Το ΥΠΕΞ όρισε ειδική απεσταλμένη!

Freepen.gr - Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρέσβυς Τασία Αθανασίου ορίζεται ως Ειδική Απεσταλμένη του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας.

Στην εντολή της θα περιλαμβάνονται επαφές αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού και τις συναφείς ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας, σημειώνει η ανακοίνωση.

Η Πρέσβυς Τ. Αθανασίου έχει διατελέσει Πρέσβυς της Ελλάδας στη Δαμασκό από το 2009 έως το 2012, οπότε και επέβλεψε την αναστολή λειτουργίας της εκεί διπλωματικής μας αρχής που είχαν υπαγορεύσει οι τότε συνθήκες ασφαλείας, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Άραγε η απόφαση αυτή αποτελεί το πρώτο αναγκαίο βήμα για την αποκατάσταση των διπλωματικών μας σχέσεων με τη Συρία; Εκτός της δεύτερης παραγράφου της σχετικής ανακοίνωσης όσον αφορά τα καθήκοντα της κ. Αθανασίου, αξίζει να σημειωθεί ότι γράφεται πως η εκεί διπλωματική μας αρχή έκλεισε λόγω των "τότε" συνθηκών ασφαλείας. Οι σημερινές όμως; Δεν επιτρέπουν την επαναλειτουργία της; Οι ευρύτερες γεωπολιτικές πάντως το επιβάλλουν!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail