Το δίπτυχο για να διασφαλιστεί η νίκη επί της Τουρκίας

Για να διασφαλιστεί η νίκη επί της Τουρκίας και να ενισχυθούμε έναντι των μελλοντικών απειλών, η Ελλάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής της ικανότητας. Εν τω μεταξύ, τα πλοία επιφανείας θα πρέπει να συνηθίσουν να επιχειρούν κάτω από δυσμενή σενάρια και ενάντια στις πιθανότητες. 

Επιπλέον, οι επιχειρησιακοί και τακτικοί διοικητές του ΠΝ πρέπει να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προσωρινά αν όχι μόνιμα και τοπικά πλεονεκτήματα και να τα εκμεταλλευτούν στο υψηλότερο δυναμικό τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι διοικητές να είναι απερίσκεπτοι, χωρίς λάθη κατά τη δράση. 

Ο απώτερος στόχος του αμυντικού δόγματος όσον αφορά τις δυνατότητες των πλοίων επιφανείας θα πρέπει να είναι η βίαιη ανάνηψη της ναυπηγικής βάσης ως θέμα εθνικής ασφάλειας. Εν τω μεταξύ παραφράζοντας τα λόγια του Βενιζέλου προς το Ναύαρχο Κουντουριώτη, η Πατρίδα, "αναμένει ότι κάθε στέλεχος θα κάνει το καθήκον του".

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.