Το πόσο κυνικά κι επικοινωνιακά διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την επιδημία θα αποδειχθεί το ερχόμενο φθινόπωρο

Κάτι μου λέει πως όταν μετά από 20 χρόνια οι Έλληνες θα βλέπουν πλάνα στις οθόνες τους από τα όσα συμβαίνουν σήμερα με την επιδημία του κορωνοϊού θα γελάνε με τα καραγκιοζιλίκια μας και θα απορούν με την αφέλεια και την κουταμάρα μας. Θα φανεί αργότερα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο είχαν έντονο το στοιχείο της υπερβολής, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν τόσο γελοία ώστε να καταντούν θλιβερά ή ακόμα και ύποπτα.


Η πατρίδα μας ζει έναν πρωτοφανή υγειονομικό και πολιτικό ζόφο,ενώ στο διεθνές παρασκήνιο υπάρχει ένας χορός συμφερόντων δισεκατομμυρίων που κερδίζονται, ή επιδιώκονται να κερδηθούν στο εγγύς μέλλον, από την παγκόσμια καραντίνα, από κάτι παθολογικά άπληστους και φιλόδοξους τύπους σαν τον Μπιλ Γκέιτς οι οποίοι μάλιστα έχουν αυτοχρισθεί «φιλάνθρωποι»για να κρύβουν τις πραγματικές επιδιώξεις τους. Η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα που δεν έχει Τέχνη, δεν έχει θέατρο, δεν έχει πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν έχει αθλητισμό, δεν έχει μουσικές παραστάσεις, και έχει άνεργους χιλιάδες καλλιτέχνες και διανοούμενους. Το μόνο που ακούει καθημερινά είναι κραυγές και προστάγματα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ παράλληλα πληροφορείται κάθε απόγευμα ότι μηδενίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού και ότι άδειασαν τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση, για να δείξει φιλολαϊκό προφίλ, δεν χάνει ευκαιρία να επαινεί κάθε τόσο τους πολίτες για την υπευθυνότητα που έδειξαν τον καιρό του lockdown. Το πόση εμπιστοσύνη όμως είχαν οι αρχές στην υπευθυνότητα των πολιτών αποδείχθηκε από τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έλαβαν, και από τη βροχή προστίμων που έριξαν. Η πραγματική υπευθυνότητα των Ελλήνων θα κρινόταν μόνο αν αφηνόταν στην κρίση τους το να λάβουν ή όχι μέτρα προστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, όπως έγινε π.χ. στη Σουηδία, και όχι να γίνεται αυτό δια ροπάλου από την αστυνομία. Μάλιστα, σε μεγάλο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι εμφανιζόταν τακτικά με εμφανές καμάρι ρεπορτάζ για το πόσα έσοδα είχε το κράτος από τα πρόστιμα που επέβαλε για άσκοπες μετακινήσεις και για λειτουργία καταστημάτων που έπρεπε να παραμείνουν κλειστά! «Πιο ηλίθιος και βαλτός πεθαίνεις» όπως θα έλεγε και η γνωστή ρήση...

Η άλλη μεγάλη αλήθεια είναι ότι η κρίση του κορωνοϊού σήμαινε εντελώς διαφορετικά πράγματα για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Για πάρα πολλούς σήμαινε την καταστροφή της επιχείρησής τους, τον αναγκαστικό δανεισμό τους για να επιβιώσουν, και το χάσιμο της δουλειάς τους. Για πολλούς άλλους όμως, κυρίως δημόσιους υπαλλήλους, σήμαινε μερικούς μήνες διακοπές μετ’ αποδοχών καθώς εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά την υστερία του κορωνοιού για να ξεκουραστούν με το αζημίωτο.

Και βέβαια αν απέδειξε κάτι η επιδημία του κορωνοιού, αυτό είναι το διαζύγιο που έχουν πάρει τα ελληνικά ΜΜΕ από την κοινή λογική, και η προθυμία τους να αναλωθούν σε φθηνή προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης προβάλλοντας μόνο εκείνους που συμφωνούν μαζί της και «θάβοντας» όλους όσοι έχουν αντίθετη (αν και τεκμηριωμένη) άποψη από την επικρατούσα. Επί δύο μήνες για τα ΜΜΕ δεν υπήρχε καμία άλλη είδηση άξια λόγου παρά μόνο ο κορωνοϊός. Δεν ακούσαμε λέξη για τις αδιάκοπες αφίξεις εκατοντάδων λαθρομεταναστών καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου, με τη συνοδεία μάλιστα σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, ούτε για την αθρόα μεταφορά και εγκατάστασή τους σε 28 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έπειτα από την επιτυχή απόκρουση στον Έβρο των κυμάτων των λαθροεισβολέων στις αρχές Μαρτίου (η οποία έγινε απλώς για το θεαθήναι), ο Μηταράκης έπιασε αθόρυβα και πάλι δουλειά φέρνοντας καραβιές λαθρομεταναστών στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, ενώ τα θαλάσσια σύνορα στα νησιά παρέμειναν διάτρητα όπως και πριν. Τα ΜΜΕ «έθαψαν» επίσης τελείως την είδηση ότι στις 24 Απριλίου το κόμμα της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε στη Βουλή Πρόταση Σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των λόγων, των συνθηκών και των διαδικασιών κάτω από τις οποίες υπογράφηκε και στη συνέχεια κυρώθηκε η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και ότι η πρώτη τοποθέτηση της δήθεν πατριωτικής Νέας Δημοκρατίας ήταν αντίθετη με τη σύσταση αυτής της επιτροπής χαρακτηρίζοντας τη σχετική έρευνα ως «κουτσομπολιά». Δεν μάθαμε ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά πλέον τον Έβρο με ταχύπλοα πυροβολώντας προς την ελληνική πλευρά η οποία κάθεται απαθής και απλώς τους κοιτάει, χωρίς βέβαια να τολμά ποτέ να ρίξει κι αυτή έστω και μία λέμβο στα νερά του ποταμού. Πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων ότι από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί περισσότερες από 250 υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή ελληνική αντίδραση - όταν οι ξυπόλυτοι αντάρτες του στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη έχουν καταρρίψει πάνω από 30 τουρκικά drones στο ίδιο διάστημα. Δεν ακούσαμε τίποτα για το γεγονός ότι η φιλοτουρκική λιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ ανέτρεψε υπέρ της την κατάσταση στη Λιβύη χάρη στη βοήθεια σε άνδρες, όπλα και υλικά που της στέλνει η Τουρκία ανενόχλητη περνώντας μέσα από το FIR Αθηνών. Δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει αποδεχτεί de facto το τουρκολιβυκό μνημόνιο του Νοεμβρίου 2019 που ακρωτηριάζει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της, αλλά και δέχτηκε να αποβιβάζονται Λίβυοι λαθρομετανάστες στην Κρήτη όποτε περισυλλέγονται από πλοία του ΝΑΤΟ! Και βέβαια, τα ΜΜΕ δεν μας είπαν τίποτα για τις στρατιωτικές ασκήσεις που κάνει πλέον η Τουρκία δίπλα στη Ρόδο και στην Κάρπαθο, καθώς και νοτίως της Κρήτης προλειαίνοντας το έδαφος για διενέργεια ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στην ίδια θαλάσσια έκταση στο εγγύς μέλλον.

Προφανώς όλα αυτά, που αποδεικνύουν τον ψοφοδεή και παθητικό χαρακτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι πολύ ενοχλητικά για να προβληθούν από τα ΜΜΕ, διότι θα αποκαλύψουν την πραγματική εικόνα αυτής της ανίκανης κομματικής ομάδας που υπονομεύει κάθε μέρα το έθνος μας με τις πολιτικές επιλογές της και τις πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες της. Μέσα στη νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα που ζούμε,τα καθοδηγούμενα και καλοπληρωμένα κανάλια δείχνουν όλη την ώρα οδηγίες για το πώς να φτιάξει κανείς μάσκα, πώς να τη βάζει και να τη βγάζει, και άλλες τέτοιες ανοησίες, την ώρα που η Τουρκία κατοχυρώνει την αρπαγή τεράστιου τμήματος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ασκεί κανονική πειρατεία σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εκμεταλλευόμενη την απόφαση της αμερικανικής Exxon Mobil να αποχωρήσει από τα κυπριακά βυθοτεμάχια. Ενώ η Ελλάδα βιάζεται καθημερινά από τους Τούρκους τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, μια αρρωστημένη πολιτική σκέψη στην Αθήνα επιδιώκει να περάσει στον κόσμο το μήνυμα ότι «τα καταφέραμε και σωθήκαμε», καταστρέφοντας ουσιαστικά την οικονομία μας και ρίχνοντας στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα εκατομμύρια Έλληνες.

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης έγινε συνειδητά ο «νεκροθάφτης» της ελληνικής οικονομίας με μοναδικό στόχο την προσωπική πολιτική του επιβίωση και την πορεία προς τις διπλές εκλογές με το σύνθημα: «Εγώ σας έσωσα, ψηφίστε με». Όλες οι αποφάσεις του και οι ενέργειές του γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα το πολιτικό του συμφέρον, και τίποτα άλλο. Ο Μητσοτάκης, με περισσό πολιτικό κυνισμό, βλέπει μπροστά του μόνο τη μεγάλη ευκαιρία να «κάψει»την απλή αναλογική, να συρρικνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Το τι θα στοιχίσει στην Ελλάδα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αυτό το σχέδιο, ποσώς τον ενδιαφέρει. Ο Μητσοτάκης δεν δίνει δεκάρα για το εθνικό συμφέρον, παρά μόνο για το πώς θα αφήσει όσο το δυνατόν πιο έντονο το προσωπικό του αποτύπωμα στην πολιτική Ιστορία της χώρας - και πώς θα εξασφαλίσει βέβαια τη διαδοχή του κάποια στιγμή στο μέλλον από το έτερο μέλος της οικογένειας, τον Κώστα Μπακογιάννη. Για όσους νομίζουν ότι αυτή η θεώρηση είναι υπερβολική και αναίτια αντιπολιτευτική, «κοντός ψαλμός αλληλούια». Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ΔΕΝ σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Μέσα στους ερχόμενους μήνες του 2020 θα μάθουμε αν λέει αλήθεια ή αν μας κοροϊδεύει ασύστολα για μια ακόμη φορά.

Το πόσο κυνικά και επικοινωνιακά διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την επιδημία του κορωνοϊού θα αποδειχθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Οι γνώμες των επιστημόνων συγκλίνουν στο ότι θα πρέπει να αναμένουμε τότε ένα δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού. Μην νομίζετε όμως ότι θα επαναληφθούν ξανά τα μέτρα καραντίνας που ελήφθησαν την άνοιξη. Ακόμη κι αν ο κορωνοϊός σκοτώσει περισσότερα από 150 άτομα το φθινόπωρο, δεν θα μάθουμε τίποτα σχετικά - διότι πολύ απλά η κυβέρνηση δεν θα ενδιαφερθεί, και τα ΜΜΕ θα «θάψουν»το όλο ζήτημα. Η δικαιολογία για το ότι θα περάσουμε το δεύτερο κύμα της επιδημίας αδιάφορα, θα είναι ότι τάχα το σύστημα δημόσιας υγείας έχει πια θωρακιστεί, ότι διαθέτει περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και ότι δεν κινδυνεύει με κατάρρευση. Ο πραγματικός λόγος όμως θα είναι ότι ο Μητσοτάκης θα έχει κερδίσει πια την επανεκλογή του για άλλα 4 χρόνια ως πρωθυπουργός, θα έχει ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική περιδίνηση προς αναζήτηση νέου αρχηγού μετά τις δύο νέες απανωτές ήττες που θα έχει υποστεί ο Τσίπρας, κι έτσι δεν θα έχει κανέναν λόγο να ξαναπαίξει το κακοστημένο θέατρο που μόλις βιώσαμε - αφήστε που οι Έλληνες θα είναι πλέον πιο υποψιασμένοι το φθινόπωρο, και δεν θα είναι εύκολο να χάψουν τα ίδια ψέματα με τα οποία τους φλόμωσαν τα ΜΜΕ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.