Η ύφεση και οι χαμένοι στόχοι δεν ήρθαν μόνον εξαιτίας του ιού

derneuemann / pixabay
Προχθές ο Τσίπρας στη Βουλή έκανε μια σωστή παρατήρηση. Μέσα σε μόλις δέκα μέρες τα μέλη της κυβέρνησης αναθεώρησαν την ύφεση τέσσερις φορές. Από το -0 πήγαν σε μια μέρα στο -4, σε τρεις μέρες στο -7 και σε δέκα μέρες στο -10% με το τελευταίο να το εκστομίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας στο cnn.

Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Σας έχω γράψει πολλές μέρες πριν ότι η άποψη ξένων ειδικών μιλάει για ύφεση πάνω από 20%, ενώ υπάρχουν και φωνές για αρκετά μεγαλύτερα νούμερα.

Εδώ να καταλάβουμε κάτι. Η ύφεση και οι χαμένοι στόχοι δεν ήρθαν μόνον λόγω του ιού. Ήδη από το Δεκέμβριο η κυβέρνηση δεν έπιανε κανέναν στόχο ενώ τον Φεβρουάριο πριν ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία η χώρα είχε ήδη μπει σε υφεσιακή πορεία. Φθάνω στο σημείο να πιστεύω ότι μάλλον βόλεψε όλη αυτή η κατάσταση γιατί χαλάρωσαν τα αυστηρά μέτρα εποπτείας της τρόικα.

Εδώ και δύο μήνες δεν μας έχουν πει καμία αλήθεια. Μόλις χθες αναγκάστηκαν να ενεργοποιήσουν την ειδική επιτροπή συστημικής επισιτιστικής κρίσης. Τη στιγμή τόσο που τα μεγαθήρια (Αμερική Ρωσία Γερμανία) όσο και άλλες χώρες (Ιταλία, Ρουμανία κλπ) έχουν ενεργοποιήσει τις δικές τους επιτροπές εδώ και μήνα και ηδη έχουν μπλοκάρει εξαγωγές ή κάνουν αθρόες εισαγωγές για να μην έχουν πρόβληματα και φυσικά έχουν ενεργοποιήσει ειδικά πρωτόκολλα για την αύξηση των καλλιεργειών και της ζωικής παραγωγής.

Ήδη σε κάποιες χώρες άρχισαν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σήμερα στην Αμερική λαμβάνονται ήδη ειδικά μέτρα για τη ζωική παραγωγή γιατί πρώτη φορά από την εποχή της κρίσης της Κούβας παρατηρείται μείωση των αποθηκευμένων ποσοτήτων.

Εμείς η χώρα παράδεισος του πρωτογενούς τομέα μείναμε για άλλη μια φορά στην επιδοματικη πολιτική που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Για άλλη μια φορά θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να ζητάμε χρήματα από άλλους μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι για να σωθούν μόνον οι τράπεζες αλλά γιατί το πολιτικό σύστημα έχει καταδικάσει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο σε αφανισμό και εξαιτίας της πολιτικής αυτής είναι πλέον ορατό το σενάριο της πείνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail