Ο ναύαρχος Αποστολάκης εξηγεί γιατί δεν καταλήγουμε σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ

Freepen.gr - Ο π. Α/ΓΕΕΘΑ και τ. υπουργός άμυνας, ναύαρχος ε.α., Ευάγγελος Αποστολάκης καλεσμένος στην εκπομπή "Αντιθέσεις" στην KRHTH TV με το Γιώργο Σαχίνη εξήγησε πολύ απλά γιατί τόσο καιρό δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για το θέμα της ΑΟΖ με την Αίγυπτο παρά το γεγονός των θεωρητικά καλών μας σχέσεων και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

«Η προσπάθεια να ορίσουμε ΑΟΖ με την Αίγυπτο σταματάει στην αναστολή που έχουν οι Αιγύπτιοι, όσο κακές σχέσεις και να έχουν με τους Τούρκους, στις προοπτικές της συνεργασίας και εκείνοι θέλουν να έχουν ανοικτό παράθυρο στις οποιεσδήποτε μελλοντικές συνεργασίες»

Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και το ότι η Αίγυπτος, με βάση όσα γράφονται κατά καιρούς, εκτός των όσων επισημαίνει ο κ. Αποστολάκης, φαίνεται ότι δε δέχεται και την πλήρη επήρεια του συμπλέγματος του Καστελλορίζου.

Επίσης τόνισε κάτι, που υπογραμμίσαμε πρόσφατα στη Freepen.gr, ότι υπάρχουν σημεία που δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης Ισραήλ - Τουρκίας.

Το ερώτημα βέβαια μετά από όλα αυτά είναι ένα: ποια είναι η στρατηγική της χώρας μας που θα μπορούσε να οδηγήσε σε ένα αποτέλεσμα και όχι απλά να περνά ο χρόνος με τις καταστάσεις να δυσκολεύουν σε βάρος μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail