Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο σε περίπτωση γεώτρησης νότια της Κρήτης

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο ερώτημα πως θα αντιδράσει η χώρα μας καθώς πρόσφατα η Τουρκία επανέφερε την απειλή να πραγματοποιήσει γεώτρηση στην περιοχή νότια της Κρήτης, ο υπουργός απήντησε:

Έχουμε συνηθίσει την Τουρκία να επαναφέρει συνέχεια απειλές δεδομένου ότι δυστυχώς έχει επιλέξει να επαγγέλλεται την πολιτική των κανονιοφόρων και μάλιστα με συνέπεια. Αυτό που μάλλον δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει είναι ότι η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να αποφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και απαντά στις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση, εδραιωμένη σταθερά στο Διεθνές Δίκαιο. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενισχύσει το διπλωματικό οπλοστάσιο της χώρας με την υποστήριξη πρωτίστως της Ε.Ε., αλλά και σειράς φίλων κρατών, τόσο σε διμερές όσο και σε επίπεδο τριμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας.

Το ερώτημα ωστόσο είναι σε τι συνίσταται η ετοιμότητα από πρακτικής άποψης καθώς η χώρα μας ούτε τα χωρικά της ύδατα έχει επεκτείνει στα 12 ν.μ. ούτε έχει ανακηρύξει / οριοθετήσει ΑΟΖ. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail