Οι γυμναστικές επιδείξεις του ΚΚΕ και η κατάλυση του Συντάγματος


Οι Ελληνες πολίτες υπομένουν περιορισμούς στις μετακινήσεις τους απο την 23η Μαρτίου, ενώ πολλά από τα καταστήματα, έκλεισαν απο την 13η. Περιορισμούς που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση. Πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν, άλλες πάλι θα αρχίσουν να λειτουργούν με σχεδόν μηδενικά έσοδα με τους ιδιοκτήτες τους σε απόγνωση.

του Μιχάλη Χαιρετάκη
 
Οι περιορισμοί αυτοί φυσικά δεν ήταν προαιρετικοί, αλλά αποτέλεσμα νόμων. Νόμων που ο κάθε πολίτης πρέπει να τηρεί ακόμα και αν προέρχονται από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, στοιχείο μιας μνημονιακής μπανανίας.

Με τους ίδιους νόμους απαγορεύτηκε για φέτος ο εορτασμός του Πάσχα γιά να μην υπάρξει συνωστισμός και αύξηση των κρουσμάτων.

Υπήρξαν όμως και πρόστιμα για την παραβίαση των περιορισμών, ακόμα και ακραία, αν κάποιος ήταν υπερήλικας και δεν γνώριζε ή έκανε ένα λάθος στη σύνταξη του SMS ή του εντύπου που ήταν υποχρεωμένος να έχει μαζί του, Υπακοή στους νόμους ακόμα και στους μνημονιακούς και ίσως ήταν οι μοναδικοί μνημονιακοί που ήταν για το καλό το δικό μας και όχι για των δανειστών.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν υπακούουν στους νόμους, ένα κόμμα του 5%, που πριν χρόνια πούλησε το κανάλι του σε μιά υπεράκτια της Κύπρου που ιδιοκτήτης της ήταν μια άλλη υπεράκτια με ιδιοκτήτη έναν μυστηριώδη τύπο που δεν εμφανίστηκε ποτέ τον Dr Khaled Hamvi. Φυσικά οι νόμοι για τη διαφάνεια των ΜΜΕ δεν εφαρμόστηκαν ποτέ σε αυτή την αγοραπωλησία.


Το ίδιο κόμμα, του 5%, έκανε περιφρούρηση της βουλής τον Οκτώβριο του 2011 κάνοντας μια ανθρώπινη ασπίδα με σημαίες και κοντάρια μπροστά από τα ΜΑΤ, ανοίγοντας το δρόμο στα 4 μνημόνια που ακολούθησαν και στην οικονομική υποδούλωση της χώρας.

Το ίδιο κόμμα αποφάσισε να μαζέψει τους λιγοστούς οπαδούς του σε ένα show που θύμιζε γυμναστικές επιδείξεις και παρελάσεις ολοκληρωτικών καθεστώτων στην πλατεία Συντάγματος παραβιάζοντας τους νόμους.

Είναι προφανές ότι με τον κωδικό 6 που ισχυρίστηκαν κάποιοι ότι έστειλαν οι παραβάτες του νόμου (σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο) δεν καλύπτονται ακόμα και αυτοί που έστειλαν μήνυμα γιατί υπήρχαν και επεξηγήσεις στους κανονισμούς για το πόσο μακριά και για πόση ώρα θα μπορούσε ο καθένας να πάει για να ασκηθεί.

Την ίδια ώρα κάποιοι δημοσιογράφοι εκθειάζουν τη στάση του ΚΚΕ ως υπεύθυνη και σοβαρή. Φυσικά οι «αθλητές» του ΚΚΕ δεν διακτινίστηκαν στις θέσεις τους στην πλατεία, αλλά μαζεύτηκαν πριν χωρίς να κρατούν ούτε τις αποστάσεις , αλλά ούτε και τα μέτρα ασφαλείας. Αλλά αυτό για κάποιους που θεωρούν τους εαυτούς τους δημοσιογράφους δεν έχει καμμία απολύτως σημασία.

Πάμε τώρα και στην κυβέρνηση. Ο κος Χαρδαλιάς εκπροσωπώντας την κυβέρνηση δήλωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να μείνει στο βασικό στόχο που είναι περιορισμός της διασποράς του κορωνοίού και να μην μεγενθύνει το πρόβλημα, κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε αν αποφάσισε να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων, χρησιμοποιώντας τις όποιες κατασταλτικές δυνάμεις. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μη γίνει κάτι τέτοιο»
Με άλλα λόγια όλοι είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιό ίσοι από τους άλλους.

Το πράγμα θα ήταν απλά εκνευριστικό αν δεν συνέβαινε κάτι πιο σημαντικό:

Αν δεν μπεί το ίδιο προστιμο σε αυτούς που παραβίασαν τους νόμους προχθές έχουμε κατάφωρη παραβίαση με πρόθεση, του Συντάγματος από την κυβέρνηση.

Αρθρο 4: ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.


Ή μήπως δεν ισχύει πια το Σύνταγμα και η δημοκρατία στη χώρα μας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail