Σύγχρονος κοτζαμπασισμός πληρωμένος με τα λεφτά των ραγιάδων

Στο σύστημα που έχουμε και λέγεται καπιταλισμός δεν μπορεί, λέει, το κράτος να καθορίσει το πώς θα λειτουργήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις! Aυτό είναι ανόητο. Στον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν κανόνες για να αποφεύγεται η ασυδοσία. Η παρέμβαση του κράτους έβγαλε την Αμερική από την κρίση του 1929 που την είχε ρίξει η αποτυχία του νεοφιλευθερισμού!

Στις νεοφιλελεύθερες Μπανανίες οι πολίτες μπορεί  να πληρώνουν τους κάθε είδους επενδυτές όταν  μειώνονται τα κέρδη τους, τα ιδιωτικά μαγαζιά των τραπεζιτών, τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια. Καθίστανται...επενδυτές αν και οι μέτοχοι δεν μοιράστηκαν ποτέ τα κέρδη τους αλλά οι ίδιοι να μην έχουν δικαίωμα να σώσουν το σπίτι τους.

Αυτό δε λέγεται καπιταλισμός. Παρεμπιπτόντως λέγεται σοσιαλισμός για τους λίγους πληρωμένους με τα λεφτά των πολλών ή αλλιώς ο σύγχρονος κοτζαμπασισμός πληρωμένος με τα λεφτά των ραγιάδων.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.