Σύγχρονος κοτζαμπασισμός πληρωμένος με τα λεφτά των ραγιάδων

Στο σύστημα που έχουμε και λέγεται καπιταλισμός δεν μπορεί, λέει, το κράτος να καθορίσει το πώς θα λειτουργήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις! Aυτό είναι ανόητο. Στον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν κανόνες για να αποφεύγεται η ασυδοσία. Η παρέμβαση του κράτους έβγαλε την Αμερική από την κρίση του 1929 που την είχε ρίξει η αποτυχία του νεοφιλευθερισμού!

Στις νεοφιλελεύθερες Μπανανίες οι πολίτες μπορεί  να πληρώνουν τους κάθε είδους επενδυτές όταν  μειώνονται τα κέρδη τους, τα ιδιωτικά μαγαζιά των τραπεζιτών, τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια. Καθίστανται...επενδυτές αν και οι μέτοχοι δεν μοιράστηκαν ποτέ τα κέρδη τους αλλά οι ίδιοι να μην έχουν δικαίωμα να σώσουν το σπίτι τους.

Αυτό δε λέγεται καπιταλισμός. Παρεμπιπτόντως λέγεται σοσιαλισμός για τους λίγους πληρωμένους με τα λεφτά των πολλών ή αλλιώς ο σύγχρονος κοτζαμπασισμός πληρωμένος με τα λεφτά των ραγιάδων.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail