Επανατοποθέτηση των δυνάμεων του Χαφτάρ έξω από την Τρίπολη σημαίνει αρχή άρσης της πολιορκίας;

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Ahmed al-Mismari, ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές μονάδες θα επανατοποθετηθούν στους άξονες νότια της Τρίπολης, ως μέρος των αντιπαραθέσεων ενάντια στις ένοπλες ομάδες της κυβέρνησης της «Εθνικής Συμφωνίας» με έδρα την Τρίπολη.

«Ο Γενικός Διοικητής του LNA διέταξε να επανατοποθετηθούν μερικολι από τους άξονες στην Τρίπολη, σε νέες τοποθεσίες και σε νέες συγκεντρώσεις, και αυτό μπορεί να απαιτεί επανατοποθέτηση σε προηγούμενες τοποθεσίες μέσα σε μια καλά μελετημένη τακτική διαδικασία», δήλωσε ο al-Mismari σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη την Τρίτη.

Ο Al-Mismary αρνήθηκε τις αναφορές για «ολική απόσυρση από την Τρίπολη», τονίζοντας ότι το βήμα ήταν «ανακατανομή των δυνάμεων και επανατοποθέτηση τους στα κέντρα μάχης σε συγκεκριμένα σημεία εντός του πεδίου των επιχειρήσεων».

«Ο Γενικός Διοικητής επιβεβαίωσε ότι αυτό το βήμα έρχεται να ελευθερώσει τις γειτονιές αμάχων της Τρίπολης από τον εχθρό από το βομβαρδισμό κατά τις ημέρες του Eid, και έτσι ώστε οι πολίτες να μην αποτελούν στόχο τρομοκρατικών πολιτοφυλακών και εξτρεμιστών», πρόσθεσε ο al-Mismari.

Ωστόσο το τι σημαίνει αυτή η "επανατοποθέτηση" στην πράξη περίπου 13 μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης για την κατάληψη της Τρίπολης, απομένει να φανεί στην πράξη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail