Μία είναι η λύση στην κλωτσοπατινάδα χωρίς τέλος της Ε.Ε.

Mediamodifier / pixabay
Κλαυθμός και οδυρμός στις χώρες του Νότου επειδή το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικό το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας. Προσωπικά, θεωρώ την απόφαση ορθή και εύχομαι όλες οι χώρες της ΕΕ να είχαν τέτοια δικαστήρια που σέβονται τα δικαιώματα των φορολογούμενων και βάζουν, πάνω απ' όλα, την τήρηση του εθνικού Συντάγματος. 


Βέβαια, σε αυτό το μακρόσυρτο ψυχόδραμα που παίζεται τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δυο πλευρές έχουν δίκιο. Δίκιο έχουν οι Βόρειοι που δεν θέλουν να πληρώνουν τα χρέη του Νότου. 

Δίκιο όμως έχουν και οι Νότιοι που δεν θέλουν ο πλούσιος Βορράς να κάνει κουμάντο στις χώρες τους. Το πρόβλημα και ο λόγος όλων αυτών των αδιεξόδων βρίσκεται στο ίδιο το μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αυτόν τον ζουρλομανδύα , όπου χώρες με διαφορετικές φιλοσοφίες ζωής, επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης, παραδόσεις και ιστορία, αναγκάζονται να ακολουθήσουν κοινές πολιτικές και να έχουν κοινό νόμισμα. 

Η μεγάλη ειρωνεία είναι πως η ΕΕ υποτίθεται πως δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης και τελικά, εξαιτίας αυτού του ουτοπικού project, βλέπουμε να έχουν ξυπνήσει, σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, μίση, προκαταλήψεις και πάθη που νομίζαμε πως είχαμε αφήσει πίσω μας με το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου. Γερμανοί εναντίον Ιταλών, Έλληνες εναντίον Ολλανδών, Αυστριακοί εναντίον Ισπανών, όλοι εναντίον όλων σε μια απίστευτη κλωτσοπατινάδα χωρίς τέλος, όπου κανένας δεν μένει ευχαριστημένος.

Λύση υπάρχει: κλείστε το μπoυρδέλo της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στείλτε τη γριά, ξεδοντιάρα τσατσά, που ακούει στο όνομα Γκυ Φερχόφσταντ, στο σπίτι της, κρατήστε μόνο την ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων και αφήστε κάθε χώρα να ακολουθήσει την πολιτική που της ταιριάζει. Οι μόνοι που θα κλάψουν για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Σοβιετικής Ένωσης θα είναι οι προκλητικά καλοπληρωμένοι γραφειοκράτες της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail