Η Συρία καταδίκασε το μνημόνιο Τουρκίας-Τρίπολης στον ΟΗΕ: Εμείς ακόμη να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας

Freepen.gr - Στην καταδίκη του μνημονίου Tουρκίας–Τρίπολης, με την προειδοποίηση ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε η Συρία, με επιστολή του μονίμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ, Δρ Μπασάρ αλ Τζαφάρι στα τέλη του Απριλίου.

Επίσης η Δαμασκός σημειώνει ότι η συμφωνία αυτή θίγει τις θέσεις και τα συμφέροντα των παράκτιων κρατών της περιοχής. Επιπλέον τονίζει πως τα πολιτικά όργανα και φορείς της Λιβύης έχουν απορρίψει τη συμφωνία.

Ο Τζαφάρι σημειώνει πως η Τουρκία με το μνημόνιο αυτό παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, επιχειρώντας με τέτοιες πρακτικές να «εδραιώσει την παράνομη κατοχή στα εδάφη άλλων χωρών.

Αυτές είναι οι απόψεις της Συρίας με την οποία η χώρα μας χωρίς κανένα λόγο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις και ακόμη δεν τις έχει αποκαταστήσει. Αλήθεια, οι αντίστοιχες επιστολές των εταίρων μας πού είναι;

Πατήστε στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση:




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail