«Οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο απάντηση στην τουρκική στρατιωτική κλιμάκωση»

Ο «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ, Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας σήμερα στον 98.4, υποστήριξε ότι απέναντι στην Τουρκική επιλογή επιθετικότητας, ελέω οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε ο κορωνοιός στο εσωτερικό της, η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει θεατής και να αντιδρά απλά με βάση ότι η Τουρκία δημιουργεί ως γεγονός. 

Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα πρέπει άμεσα να οριοθετήσει ΑΟΖ, με την Αίγυπτο και να εκμεταλλευτεί τις αλιευτικές ζώνες που μέχρι ο 2021 η Ε.Ε. ζητάει από τα μέλη της να οριστούν, πηγαίνοντας στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα.

Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ στην Ουάσιγκτον, μίλησε όμως και για την Παγκόσμια ύφεση, έτσι όπως επιταχύνθηκε από την πανδημία και τις συνέπειες της ενόψει των Αμερικανικών εκλογών, τόσο στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, όσο και για το τι σημαίνει μια βαθιά ύφεση για την Ελλάδα και την Ε.Ε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail