Ναύαρχος αναρωτιέται: Δηλαδή η κ. Αγγελοπούλου θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ως έθνος αυτογνωσία;

ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΛΕΙ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ # 2

Στις 15/9/2019, όταν ανακοινώθηκε η σύσταση επιτροπής για το 2021 και μετά την ομιλία της κ. Αγγελοπούλου, έγραψα το παρακάτω κείμενο, φοβούμενος ότι στην επιτροπή ανατέθηκε εσφαλμένο έργο, και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να είναι το ανασκάλεμα της Ιστορίας.

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Πριν Αλέκτωρ φωνήσαι… έρχεται σήμερα η κ. Αγγελοπούλου και προκλητικά με τις δηλώσεις της κάνει αυτό ακριβώς το οποίο φοβόμουν και για το οποίο προειδοποιούσα τον πρωθυπουργό της χώρας.

(Ξαναέβαλα το ίδιο τίτλο γιατί εξακολουθεί και είναι επίκαιρο το παρακάτω κέιμενο!)
.........................
« ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΛΕΙ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Όταν άκουσα ότι δημιουργείται επιτροπή η οποία θα εργασθεί στο "project 2021" χάρηκα γιατί πίστεψα ότι επιτέλους, κάτι γίνεται από πλευράς στρατηγικού σχεδιασμού, ότι η επιτροπή θέτοντας ως ημερομηνία βάσης το 2021 θα εργασθεί κατά τα διεθνή πρότυπα σοβαρών χωρών, για την βραχυπρόθεσμη (μέχρι το 2021) στρατηγική της χώρας και εκείθεν (από το 2021) για την μεσο-μακροπρόθεσμη.
Αμ δε

Προσγειώθηκα ανώμαλα όταν ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή αντί να ασχοληθεί με το σήμερα και το μέλλον της χώρας, θα ασχοληθεί λένε με το παρελθόν και μάλιστα αυτό με την περίοδο της οθωμανικής κατοχής (αναλογικά μερικά λεπτά της ιστορίας μας), "για να αποκτήσουμε αυτογνωσία" όπως λέει η κ. Αγγελοπούλου.

Και μάλιστα διευρύνει τόσο πολύ το πεδίο, που μας κάνει να εκπλαγούμε ακόμη περισσότερο για το εάν είναι αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα, ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση καλά κρατεί:

«Ο σκοπός της γιορτής δεν είναι μια παρέλαση, αλλά να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε, χωρίς ένα ενιαίο αφήγημα».

Αλήθεια ποίοι πιστεύουν ότι είναι σώφρον να αρχίσουμε τις αμφισβητήσεις για την ιστορική αυτή εποχή με μια πολυσπερμία ιστορικών θεωριών, αμφιλεγόμενης μάλιστα αξιοπιστίας, στην σημερινή κρίσιμη περίοδο, που η Τουρκία ριζοσπαστικοποιείται εθνικά και θρησκευτικά και κυβερνάται από ένα αυταρχικό φονταμενταλιστή ηγέτη;

Έναν στυγνό δικτάτορα που δεν διστάζει να εκβιάσει τους πάντες, να απειλήσει δια των όπλων και να εισβάλει, να διαστρεβλώσει τα πάντα, το διεθνές δίκαιο αλλά ακόμη και αυτήν την ιστορία των κλασσικών χρόνων και ο οποίος διαλαλεί καθημερινά ότι μας θεωρεί δικαιωματικά χώρο της γαλάζιας πατρίδας του και είναι έτοιμος να μας ακρωτηριάσει;

(Η παράνοια και η άγνοιά του καθιστούν την Τροία μέρος της Τουρκικής παράδοσης, άκουσον- άκουσον 50.000 χρόνων, μη διστάζοντας να βάλει την ωραία Ελένη και τον Αχιλλέα να μιλάνε Τούρκικα).

<<Σκοπός μας είναι μετά την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση του Έλληνα, να έρθει και η αυτοπεποίθηση ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο μας σαν χώρα»…«Ο πρωθυπουργός έχει πολλά όνειρα για την επέτειο, αλλά κι εμείς είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσει ο κάθε Έλληνας τα δικά του όνειρα». Δηλαδή η κ. Αγγελοπούλου θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ως έθνος αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση, συνεχίζοντας να διευρύνει τον ρόλο της, έτοιμη μάλιστα να ικανοποιήσει “κάθε” όνειρό μας.

Με τρομάζει αφενός το επιχειρούμενο άκαιρο και αμφιβόλου αξιοπιστίας ανακάτεμα της ιστορίας, αφετέρου ειλικρινά τρέμω στη σκέψη μήπως από την πολλή αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση που θα αποκτήσουμε οι Έλληνες με την κ. Αγγελοπούλου, γίνουμε τόσο σπάταλοι υπερόπτες όσο αυτή.

Κύριε πρωθυπουργέ μαζέψτε την, και σας προτρέπω να δείτε το 2021 ως κομβικό σημείο της απαρχής μιας εξωστρεφούς υψηλής στρατηγικής για την χώρα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Μην επιτρέψετε σε προσωπικές στρατηγικές και σε σπάταλους φανφαρονισμούς να κυριαρχήσουν εις βάρος των σημερινών και μελλοντικών αναγκών του τόπου....."
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail