Όταν η χαρά δε συγκρατείται από την ευθύνη, και το ψέμα λέγεται με ευκολία


Τα γεγονότα παραβίασης των οδηγιών της πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορονοιού είναι αρκετά και με διαφορετικά κίνητρα.


Κάθε υγιής άνθρωπος, περισσότερο οι νέοι, έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να επαναλάβουν τις αγαπημένες ή τις αναγκαίες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να παραβιάζουν και τα μέτρα αποφυγής συναντήσεων πολλών ατόμων, μερικές φορές.

Υπάρχουν και ασυνείδητοι επαγγελματίες που επινοούν ανόητα τεχνάσματα για να λειτουργήσουν τα bar και τις καφετέριες τους, βάζοντας σε κίνδυνο τον κόσμο.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι, που έχουν δημόσια εξουσία και αξιώματα, και δεν μπορούν να συγκρατήσουν την επιθυμία της αυτοπροβολής τους.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας από αυτούς, και το έκανε τουλάχιστον δύο φορές, την πρώτη με το φορτηγό και την Πρωτοψάλτη, που εξέθεσε και τον θείο του και Πρωθυπουργό, και την δεύτερη με τα επίσημα εγκαίνια του σιντριβανιού στην Ομόνοια.

Το "Συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι θα μαζευτεί τόσος κόσμος", είναι δικαιολογία ανεύθυνου παιδιού, όταν ο ίδιος είχε στείλει προσκλήσεις σε πολλούς και στα ΜΜΕ, τα οποία είχαν δημοσιοποιήσει το γεγονός.

Όμως και κάποιοι άλλοι, που συχνά μας γνωστοποιούν προσωπικά γεγονότα δεν κρατήθηκαν.

Τα γενέθλιά τους γιόρτασαν ο Παύλος Πολάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και ο καθένας μας τους εύχεται χρόνια πολλά.

Δεν αρκέστηκαν στις ευχές από απόσταση, οργάνωσαν, στο σπίτι του ο πρώτος, στο γραφείο της συζύγου του ο δεύτερος, όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι με αναρτήσεις τους στο Facebook, γιορτές.

Δεν τήρησαν βέβαια τα μέτρα, ο Πατούλης μάλιστα με σημερινή του δήλωση είπε ότι: "Είμασταν πέντε-έξι", ενώ στις φωτογραφίες που ο ίδιος ανέβασε, με προσοχή τραβηγμένες οφείλω να πω, φαίνονται πολλοί περισσότεροι.

Όμως στην σημερινή του βόλτα σε αγορά με το συνεργείο της ΕΡΤ1 σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας και σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου, για το πως βοηθά την αγορά της Αττικής, απάντησε με μεγάλη ετοιμότητα: "Έδωσα εντολή στην διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, ότι χρήματα έχουμε να τα ρίξουμε στην αγορά".

Ποιος θυμάται ότι, οι Περιφέρειες δεν έχουν τέτοια προγράμματα και πόρους, λόγω της φύσης του ΕΣΠΑ, και το σύνολο των πόρων, περίπου οκτώ δις ευρώ, που είχαν μείνει αδιάθετα στις Περιφέρειες, δηλαδή σχεδόν το 80% του ΕΣΠΑ που τελειώνει στο τέλος του χρόνου, τους το αφαίρεσε η κυβέρνηση με ΠΝΠ πριν ένα μήνα, για να τα διαθέσει εκεί που αυτή θα αποφασίσει.

Πόσο εύκολα κάποιοι δημόσιοι παράγοντες παραβιάζουν τους κανόνες και ταυτόχρονα κακοποιούν και την αλήθεια;

Πόσο εύκολα ΜΜΕ και πολίτες τα καταπίνουν;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail