Σαν ακρίδες έπεσαν οι μισθοφόροι του Ερντογάν λεηλατώντας τις σοδιές των ανθρώπων στη Συρία

Freepen.gr - Ακτιβιστές του SOHR [Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα] επιβεβαίωσαν ότι οι φράξιες που στηρίζονται από την Τουρκία προχωρούν σε λεηλασίες γεωργικών καλλιεργειών που ανήκουν σε αμάχους στα χωριά Bu'ayrir, Qasemiyah και Mahmoudiyah στην περιοχή μεταξύ Abu Rasin (Zarkan) και Tal Tamr στην αγροτική ύπαιθρο της Al-Hasakah.

Αυτές οι πρακτικές έρχονται ως μέρος των παραβιάσεων των μισθοφόρων της Τουρκίας εναντίον των εναπομείναντων κατοίκων αυτών των περιοχών μέσω της κλοπής και λεηλασίας των περιουσιακών τους στοιχείων και των πηγών εισοδήματός τους.

Χθες, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι οι ομάδες αυτές κατέσχεσαν το σιτάρι και γεωργικές καλλιέργειες των οποίων οι ιδιοκτήτες τα εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Οι μισθοφόροι κατσαπλιάδες κατέλαβαν τα χωράφια σιταριού και κριθαριού στο χωριό Rihaniya και το Daoudiyet Mala στις αγροτικές Tal Tamer, Tal Baidar, στα χωριά Attia, Naddas, Tal Sakher και Asdiyet Al-Izidiyyin στην ύπαιθρο της Ras al-Ain.

Πηγές του Παρατηρητηρίου πρόσθεσαν ότι αυτά τα χωριά και περιοχές κατοικούνταν από Χριστιανούς, Κούρδους και Άραβες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τα εγκατέλειψε εκτός από μερικούς Άραβες.

Οι αραβικές οικογένειες προσπάθησαν να φροντίσουν τα χωράφια και τα αγροκτήματα και να μαζέψουν τις σοδειές για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, αλλά οι τουρκικές φατρίες άρπαξαν τη των ανθρώπων αυτών, ακόμη και των Αράβων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail