Χρηματοδοτούμε τον εκτουρκισμό της μειονότητας!

Μαθητές του μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης αντιμέτωπη με το πρόβλημα της μετακίνησης - Ενώ στις 11 Μαΐου ημέρα Δευτέρα άρχισαν τα μαθήματα για την Τρίτη λυκείου οι μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης περιμένω την επίλυση του προβλήματος μετακίνησης.


Στην ανακοίνωση που έγινε από την επιτροπή κηδεμόνων του μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης αναφέρεται πως τα ειδικά δρομολόγια με λεωφορείο για τους μαθητές από τον ορεινό όγκο της Ξάνθης που αποτελούν και την πλειοψηφία των μαθητών του Λυκείου, δεν θα γίνουν. Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Εφραιμίδης αναφέρεται πως προσπαθεί να λύσει το θέμα αλλά το θέμα ακόμη δεν λύθηκε και έτσι την πρώτη μέρα πολλοί μαθητές δεν μπορούσαν να έρθουν στο σχολείο.

Αντιδράσεις προκαλεί το ότι συνεχίζεται το πρόβλημα με τη μετακίνηση παρά το ότι σταδιακά ανοίγουν τα σχολεία το πρωί είχαν κλείσει στις αρχές του Μαρτίου λόγω της επιδημίας. η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που σπουδάζουν στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο Ξάνθης προέρχονται από τα χωριά. Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε Η επιτροπή κηδεμόνων αναφέρεται πως “Είναι προφανές πως αν αυτή η κατάσταση δεν επιλυθεί μέχρι τις 18 Μαΐου που θα αρχίσουν τα μαθήματα και οι άλλες τάξεις τότε τα προβλήματα θα είναι ακόμη περισσότερα”.
……

https://gundemgazetesi.com/haber/detay/7073

11/5/2020

Σχ. Στον ορεινό όγκο της Ξάνθης υπάρχει το δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλαύκης το οποίο παρέχει εκπαίδευση φυσικά μόνο στα ελληνικά. Στο οποίο ήδη πηγαίνουν αρκετοί μαθητές από τα γύρω μουσουλμανικά χωριά.

Αυτοί οι οποίοι επιλέγουν το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Ξάνθης με εκπαίδευση στα τουρκικά, για ποιο λόγο ακριβώς πρέπει να διευκολύνονται από το κράτος;
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.