Τον Ιούνιο η αποκατάσταση των επικουρικών αλλά τα αναδρομικά μέχρι τον Οκτώβριο

MabelAmber / pixabay
Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιεί αποφασιστικά, κατά εφαρμογή της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, την επανόρθωση των επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό ανακοινώνει ότι οι 250.000 περίπου συνταξιούχοι, που οι επικουρικές τους συντάξεις υπέστησαν μειώσεις επί ΣΥΡΙΖΑ (με το νόμο Κατρούγκαλου), θα λάβουν την προβλεπόμενη αύξηση στο ποσό της επικουρικής τους σύνταξης με την πληρωμή τους στις 2 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις αυτές θα αφορούν σε όσους συνταξιούχους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1300 ευρώ.

Η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα ενώ τα αναδρομικά αυτών των αυξήσεων που προέκυψαν από την 1 Οκτωβρίου 2019 – όταν αποφασίστηκε από το ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου – θα καταβληθούν με εφάπαξ πληρωμή το συντομότερο δυνατό και σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail