Στη Λιβύη παίζεται το μέλλον του Ελληνισμού

Ο διδάκτορας γεωπολιτικής και καθηγητής γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, μιλώντας στον 98.4, εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση κινείται σε λάθος τροχιά, αφού αντί για οργάνωση αυτής της επετείου συλλογικής εθνικής μνήμης, έχει μπει σε ένα ακαδημαϊκό παιχνίδι αποδόμησης βασικών πρωταγωνιστών αλλά και της ουσίας της Ελληνικής Επανάστασης, δίνοντας όχι μόνο λάθος μήνυμα, αλλά και σε σύνδεση με το σήμερα ένα σήμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να έχει ένα ρόλο «δορυφόρου» στην περιοχή.

Για την στρατηγική βάθους της Τουρκίας, ο Γιώργος Φίλης σημείωσε πως στην Λιβύη παίζεται το μέλλον του Ελληνισμού χωρίς υπερβολή ως προς τις θαλάσσιες ζώνες και την εθνική μας κυριαρχία σε αυτές, ενώ για τον Έβρο εκτίμησε ότι η Τουρκία θα θελήσει να «Αιγαιο-ποιήσει» και τον Έβρο ως προς τα σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail