Οι Τούρκοι συγκρούονται με τους βασιβαζούκους στη ΒΑ Συρία γιατί αρνούνται να πάνε στη Λιβύη

Freepen.gr - Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ μιας ισλαμιστικής φατρίας και των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία, ειδικά μετά την άρνηση της ομάδας να στείλει περισσότερους μαχητές στη Λιβύη.

Μια πηγή κοντά στην οργάνωση Ahrar al-Sharqiyah επιβεβαίωσε στο αραβικό Σπούτνικ ότι έλαβε χώρα λόγω των διαφορών που ξέσπασαν στο πλαίσιο της άρνησής τους να στείλουν τους μαχητές τους στη Λιβύη, εκτός από τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ τους σε μια περιφερειακή και εθνοτική βάση.

Ο ανταποκριτής του Σπούτνικ στην επαρχία Αλ Χασάκα δήλωσε ότι αρκετές ένοπλες ομάδες που ανήκουν στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία, Ταξιαρχία του Σουλτάν Μουράτ έχουν εγκαταλείψει την Ταξιαρχία λόγω της πολιτικής της τελευταίας για τη Συρία και τη Λιβύη.

Η δημοσίευση υποστηρίζει ότι έως και 2.000 μαχητές έχουν αποστατήσει από την ομάδα.

Οι ηγέτες των ομάδων που αποσκίρτησαν δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή ήρθε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές που ακολουθούνταν εναντίον τους.

Μια πηγή κοντά στη φατρία Ahrar al-Sharqiya είπε στο Σπούτνικ ότι οι πρόσφατες επιθέσεις της "στρατιωτικής αστυνομίας" των φατριών στην πόλη Jarablus ήρθε ως αποτέλεσμα της άρνησης της ομάδας να στείλει μαχητές στη Λιβύη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail