Η αθλιότητα σε βάρος του βουλευτή Οικονόμου, αυτό που δεν πρόσεξε και μια τραγική αλήθεια

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς πέτυχα στις ενημερώσεις την κοινοποίηση μιας ανάρτησης από διαδικτυακή επαφή μου που αφορούσε στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου αποδίδοντάς του ήδη από τον τίτλο τη φράση «όποιος δεν έχει λεφτά για μάσκα ή πρόστιμο να κάτσει σπίτι του».

Του Στρατή Μαζίδη

Πατώ το σύνδεσμο διότι κάτι δε μου κολλούσε. Μέσα στην ανάρτηση του ιστολογίου υπήρξε και το tweet με τη συνοδευτική λεζάντα και το επίμαχο βίντεο. Μόλις είδα το όνομα του χρήστη στο twitter προβληματίστηκα. Αμέσως πατώ το μόλις 2 λεπτών βίντεο. Ο Οικονόμου δεν είπε ποτέ αυτή τη φράση. Την είπε ως δικό της συμπέρασμα [;], ερώτημα [;] η παρουσιάστρια, αλλά όχι ο βουλευτής.

Σχολιάζω αμέσως στον τοίχο του ανθρώπου όπου η ανάρτησή του μετρούσε ήδη αξιοσημειώτη διάδοση αν έχουν δει το βίντεο. Η απάντηση ήταν ότι δεν άνοιγε! Ανταπαντώ πως το άκουσα δύο φορές και ο άνθρωπος δεν είπε ποτέ αυτή τη φράση. Ανταπάντηση; Καμία.

Μετά το σάλο και την αντίδραση του βουλευτή:

Με αφορμή τις επιθέσεις που δέχομαι δύο ημέρες τώρα με υποτιθέμενη δήλωση μου ότι «όποιος δεν έχει λεφτά για μάσκα ή πρόστιμο να κάτσει σπίτι του» έχω να δηλώσω τα εξής: Είναι μεγάλη η ξεφτίλα όσων μιλάνε χωρίς να δουν το βίντεο (στο οποίο βέβαια δεν λέω τίποτα τέτοιο!!!) και δείχνουν με τρόπο ολοφάνερο ότι η χυδαιότητα είναι το μόνο που τους διακρίνει! Τους στέλνω τα χαιρετίσματα μου και τους διαβεβαιώ ότι δεν χαμπαριάζω τίποτα όχι μόνο τώρα αλλά και όλα αυτά τα είκοσι χρόνια που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των ιδεών μου (και μόνο).  Υ.Γ.: Θα περίμενα για λόγους δεοντολογίας η κυρία Γιάμαλη να επισημάνει ότι η ίδια έκανε την συγκεκριμένη αναφορά (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο παρακάτω) και φυσικά δεν είχα καμία σχέση… Λυπούμαι.



Το επίμαχο tweet κατέβηκε. Υπάρχουν όμως τα ίχνη του. Δε θα ήταν άσχημα για τον κ. Οικονόμου να ψάξει λίγο παραπάνω το tweet αυτό. Μπορεί να καταλήξει σε κάτι ενδιαφέρον.

Τον κ. Οικονόμου προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Πολιτικά δεν τον έχω σε καμία απολύτως εκτίμηση. Έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 2010 για να μην ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και μαζί με το Γιάννη Δημαρά έκαναν το Αρμα Πολιτών. Μετά από λίγο καιρό έφυγε κι από εκεί δημιουργώντας ένα δικό του φορέα. Το 2012 εξελέγη βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ. Και από το 2015 βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία. Είναι σοσιαλιστής; Είναι αριστερός; Είναι κεντρώος; Είναι κεντροδεξιός;

Ας του θέσουμε ερωτήματα πάνω σε αυτό. Ας αναδείξουμε αυτό. Όχι να του βάζουμε λόγια στο στόμα που δεν είπε, είναι άθλιο κι ανεπίτρεπτο.

Αυτό το συμβάν όμως αναδεικνύει και μια διττή τραγική αλήθεια. Η πρώτη είναι η αναπαραγωγή χωρίς καμία προσοχή. Λάθη φυσικά θα γίνονται. Άνθρωποι είμαστε. Στο προκείμενο όμως αρκούσαν δύο λεπτά να πατήσουν το play όσοι ιστότοποι ανήρτησαν ό,τι ανήρτησαν. Υπάρχουν και λάθη που μπορούν εύκολα να αποφευχθούν για να μην πατάμε τις μπανανόφλουδες που ενίοτε ρίπτονται σκοπίμως.

Το δεύτερο είναι πως εμείς οι πολίτες εύκολα τρώμε ό,τι μας σερβίρουν. Μας παρουσιάζουν το ψέμα μαζί το αποδεικτικό στοιχείο που το καταρρίπτει και δεν το πατάμε να ακούσουμε. Μας ξαναπλασάρουν αναρτήσεις 4-5-7-8 ετών πίσω και δε βλέπουμε ούτε την ημερομηνία.

Και ποια είναι η λύση;

Το δικό μας κριτήριο. Η δική μας όξυνση του νου. Να διαβάζουμε τα κείμενα, κι όχι τους τίτλους. Να κάνουμε βουτιά, όχι να πλατσουρίζουμε στην επιφάνεια. Να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα. Να ψάχνουμε μόνοι μας, να μην αφήνουμε σε άλλους αυτή τη δουλειά και να μη μένουμε στους τίτλους. Ας ξεχνάμε ότι η χαλαρότητα είναι ένας από τους παράγοντες που φτάσαμε ως εδώ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail