"Κατατρεγμένος πρόσφυγας" στη Σουηδία κρατούσε σε βαλίτσα το κεφάλι της φίλης του γιατί την αγαπούσε πολύ

Freepen.gr - Ένας Κούρδος μετανάστης κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του, της 17χρονης Wilma Andersson, η οποία εξαφανίστηκε πριν από έξι μήνες. Το σώμα της χωρίστηκε σε πολλά κομμάτια, μερικά από τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Το κεφάλι της Wilma βρέθηκε σε μια βαλίτσα στο διαμέρισμα του μετανάστη.

Στην υπεράσπισή του, ο μετανάστης ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι είχε κρατήσει το κεφάλι της έδειχνε ότι αγαπούσε πάρα πολύ την Wilma για να την σκοτώσει.

Η Andersson δεν είχε θεαθεί ζωντανή από τις 14 Νοεμβρίου. Ο 23χρονος Κούρδος, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί, ήρθε για πρώτη φορά στη Σουηδία ως πρόσφυγας το 2006.

Η αστυνομία πιστεύει τώρα ότι η Wilma δολοφονήθηκε το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Expressen. Οι γείτονες κατέθεσαν ότι άκουγαν κραυγές από το διαμέρισμα του μετανάστη εκείνη τη στιγμή. Αρκετοί οδηγοί κάλεσαν αργότερα την αστυνομία για να ενημερώσουν ότι είδαν τον μετανάστη να περπατάει σε μια κοντινή εθνική οδό και να ενεργεί παράξενα.

 

Η αστυνομία τον σταμάτησε στον αυτοκινητόδρομο εκείνο το βράδυ για να τον ρωτήσει σχετικά με τις δραστηριότητές του. Οι αξιωματικοί ανέφεραν ότι ο Κούρδος φάνηκε να είναι σε κατάσταση σοκ. Τους είπε ότι περπατούσε εκεί ως συνέπεια του ότι έμπλεξε σε καυγά και έχασε το τρένο.

Μετά την εξαφάνιση της Wilma, η αστυνομία ξεκίνησε μια μαζική αναζήτηση για να την εντοπίσει, στην οποία συμμετείχαν πολλοί εθελοντές. Παρόλο που εντοπίστηκαν τα μέρη του σώματος που ανήκαν στη Wilma, μόλις δύο εβδομάδες αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε κάνει μια ανακάλυψη που αποκλείει την εύρεση της ζωντανής. Αυτή η ανακάλυψη ήταν το κεφάλι της.

Το κεφάλι της Wilma βρέθηκε συσκευασμένο σε μια βαλίτσα στο διαμέρισμα του μετανάστη με αλουμινόχαρτο και ταινία, δίπλα σε ένα λούτρινο ζώο.

Όταν η αστυνομία ανέκρινε τον μετανάστη για το εύρημα της, καθόταν σιωπηλά για 27 λεπτά πριν ζητήσει να πάει στο μπάνιο. Όταν του παρουσίασαν φωτογραφίες, είπε μόνο, "είναι βάναυσο".

Ο μετανάστης απαντούσε μονίμως «ουδέν σχόλιο» σε ερωτήσεις της αστυνομίας σχετικά με τη δολοφονία έως ότου άρχισε τελικά να απαντά στις 15 Απριλίου. Επιμένει σταθερά στην αθωότητά του από τότε που συνελήφθη για πρώτη φορά για τη δολοφονία στις 22 Νοεμβρίου.

Εκτός από το κεφάλι, οι ιατροδικαστές ανακάλυψαν επίσης το DNA της Wilma σε διάφορα μαχαίρια στο σπίτι του Κούρδου. Ο μετανάστης είπε στους ερευνητές ότι είχε λάβει τα μαχαίρια από τη μητέρα της Wilma ως δώρο. Στο σαλόνι του βρέθηκαν επίσης ίχνη αίματος.

Επιπλέον, η αστυνομία ανακάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2018, ο μετανάστης έστειλε στη Wilma ένα μήνυμα κειμένου στο οποίο είπε ότι ήθελε να την κόψει σε κομμάτια. Ορισμένοι μάρτυρες έχουν επίσης καταθέσει ότι οι δύο διαφωνούσαν συχνά και ότι πιστεύουν ότι κακοποίησε τη Wilma ακόμη και πριν από το θάνατό της.

Όταν ρωτήθηκε για το κεφάλι της κοπέλας, ο μετανάστης απάντησε ότι δεν θα είχε κρατήσει το κεφάλι της αν τη είχε σκοτώσει, ισχυριζόμενος ότι ήταν μια ένδειξη του πόσο την είχε αγαπήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail