Ποια είναι η νέα μορφή του Πολέμου;

Οι νέοι πόλεμοι είναι μια έκφραση του τρόπου με τον οποίο τα κράτη γίνονται όλο και πιο δυσλειτουργικά στη σύγχρονη κοινωνία. Τα νοσηρά συμπτώματα που παρατηρούνται παγκοσμίως είναι τα συμπτώματα που μπορούν να παρατηρηθούν στα νέα πολεμικά σενάρια.

Περιλαμβάνουν την παγκοσμιοποίηση, την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία αιχμής, όπου το χρήμα αντικαθιστά τη δημόσια συζήτηση μετατρεπόμενο σε ισχύ. Περιλαμβάνουν επίσης την άνοδο των εξτρεμιστικών λαϊκιστικών ιδεολογιών που στρέφονται κατά των αδυνάμων και των μειονοτήτων και υποκινούνται μέσω νέων ψηφιακών μεθόδων διάδοσης ψεμάτων και προπαγάνδας, κεφαλαιοποιώντας τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Τα κράτη δεν έχουν πλέον την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα επειδή οι ικανότητές τους αποκρύπτονται σε περικοπές δαπανών, επειδή προβλήματα όπως μια πανδημία είναι μεγαλύτερα από το ίδιο το κράτος. Αυτή είναι η νέα μορφή πολέμου.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail