κ. υπουργέ μήπως η απόφαση αυτή για το άνοιγμα των σχολείων σας οδηγεί σε Βατερλό;

Taken / pixabay
Μολονότι δε θα ήθελα να το πω στην κ. Υπουργό για να μην την στεναχωρήσω, ωστόσο εκτιμώ πως το άνοιγμα των σχολείων θα είναι το Βατερλό της για διάφορους λόγους.

Ελένη Παπαδοπούλου
Καταρχήν γιατί έδωσε ημερομηνίες και πλάνα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα του πώς θα υλοποιηθούν στην πράξη. Το μέρα παρά μέρα δε λειτουργεί παρά μόνο αν μειωθούν δραστικά οι ώρες των μαθημάτων ή κοπούν μαθήματα. Επίσης με καθηγητές μοιρασμένους σε 2-5 σχολεία και με μαθήματα επιλογής και πρότζεκτ με μικτές τάξεις στο Λύκειο δε βγαίνει πρόγραμμα.

Δεύτερον, μαθητές δε θα πάνε στο σχολείο. Η Γ' Λυκείου θα κάτσει σπίτι της και καλά θα κάνει. Δε θα μπει σε ρίσκο, δε θα χάσει χρόνο από το διάβασμα της και το πρόγραμμα που έχει εδώ και μήνες.

Τρίτον η αναμετάδοση του μαθήματος με κινητό για όσα παιδιά λείπουν που είπε στο Σκάι χτες δεν πρόκειται να γίνει και σωστά δεν πρόκειται να γίνει, γιατί σε χρόνο dt θα γίνουμε φίρμες από τους μαθητές στα κοινωνικά δίκτυα.

Πάνω που είχαν μπει τα πράγματα σε μία σειρά με τα on line, όπου αρκετοί εκπαιδευτικοί κατάφεραν να το κατάφεραν να το βάλουν σε μια πορεία, ανακατεύονται πάλι τα πράγματα, για να κάνουν τελικά τα παιδιά πολύ λίγες ώρες μάθημα και αν, γιατί τί να κάνεις με άδειες τάξεις; Τα on line φυσικά σταματάνε.

Τα σχολεία όπως έχω ξαναπεί δεν είναι μπουτίκ, ανοίγω-κλείνω πόρτα και περιμένω πελάτες. Πήρε χρόνο να προσαρμοστούν στο εξ αποστάσεως, μέχρι να προσαρμοστούν και σε αυτό το εκ περιτροπής, αν βρουν κάποια φόρμουλα να λειτουργήσει, θα έχει τελειώσει η χρονιά.

Επίσης όταν ανοίγεις τα σχολεία, τις οδηγίες πρέπει να τις έχεις έτοιμες, όχι να τις στείλεις κάποια στιγμή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail