Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας μετά και τα "είπα-ξείπα" του Τσιόδρα

soumen82hazra / pixabay
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Όπως έχει καταλάβει πια και ο τελευταίος Μενουμεσπιτάκης μετά τα "είπα-ξείπα" του Τσιόδρα, στην επιστημονική πιάτσα κυκλοφορούν χίλιες δυο θεωρίες για τον κορωνοϊο. 


Θεωρίες για όλα τα γούστα, τα βαλάντια, τα φύλα (και τα 63) και τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Αυτό που κάνουμε όσοι εκφράζουμε την άποψή μας για την επιδημία είναι να επιλέγουμε τις θεωρίες εκείνες που ταιριάζουν με την ιδεολογία και την κοσμοθεωρία μας. Εμείς, λοιπόν, που βλέπουμε την ατομική ελευθερία ως το ύψιστο αγαθό και είμαστε επιφυλακτικοί με τις κρατικές παρεμβάσεις, δίνουμε έμφαση στις επιστημονικές θεωρίες που μας λένε ότι το lockdown δεν είναι αποτελεσματικό, ότι η πραγματική θνητότητα του ιού είναι χαμηλή και ότι η "ανοσία της αγέλης" μπορεί να λειτουργήσει. 

Όσοι, πάλι, έχουν εμμονή με την ασφάλεια και θέλουν ένα κράτος-πατερούλη να τους προστατεύει από την κούνια μέχρι τον τάφο, διαλέγουν τις θεωρίες εκείνες που δείχνουν ότι το lockdown είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στις ζωές μας, ότι η θνητότητα του κορωνοϊου ομοιάζει με την θνητότητα του "Μαύρου Θανάτου" και ότι η "ανοσία της αγέλης" θα δημιουργήσει εκατόμβες θυμάτων. 

Όλα τα υπόλοιπα, είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail