Πότε έγιναν κρατική αρχή οι δημοσιογράφοι και δεν το καταλάβαμε;

Pexels / pixabay
Οι δημοσιογράφοι που ήλεγχαν αν οι πολίτες έστειλαν sms ή αν φοράνε μάσκα υποχρεωτικά ακόμα και στα μέσα από τη Δευτέρα, ποιοι ακριβώς νομίζουν ότι είναι; Επίσης δεν υπάρχει - υποτίθεται - όργανο διασφάλισης της τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας; 

Πότε έγιναν κρατική αρχή και ζητούν τα προσωπικα δεδομένα των πολιτών; Ο ρόλος του τύπου είναι να ελέγχει την εξουσία. Όμως ο ρόλος του τύπου στην Ελλάδα είναι να προσβάλλει τους πολίτες παραβιάζοντας τα προσωπικά τους δεδομένα και να είναι φερέφωνο της πολιτικής εξουσίας.

Κατά τ' άλλα μου αρέσει ότι κάποιοι διαμαρτύρονταν για την ΕΡΤ! Το θέμα είναι να βρούμε κανάλια που δε λειτουργούν ως γραφεία τύπου της κυβέρνησης. Η προπαγάνδα είναι καλύτερος τρόπος επιβολής απ' ότι τα τανκς.

Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο. Βέβαια η αποτελεσματική αξιοποίησή του έγκειται στην ικανότητα των πολιτών να φιλτράρουν τις ειδήσεις. Τουλάχιστον μπορούν να βρουν την αλήθεια.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail