Άραβες διανοούμενοι: Ερντογάν, ο δεύτερος σειριακός δολοφόνος μετά τον Τζαμάλ Πασά

Freepen.gr -Η 6η Μαΐου 1916 σηματοδοτεί την Ημέρα των Μαρτύρων, όταν οι Άραβες πατριώτες εκτελέστηκαν στη Βηρυτό και τη Δαμασκό με εντολή του Οθωμανού Αχμάντ Τζαμάλ Πασά, με παρατσούκλι ο "σειριακός δολοφόνος" που σκότωσε εκείνους που αγωνίστηκαν για να απαλλαγούν από τους Οθωμανούς και να αποκτήσουν ελευθερία και αξιοπρέπεια .

Η Τουρκία παραμένει μια από τις πιο παραβιάζουσες χώρες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βάζοντας στη φυλακή εκατοντάδες αντιφρονούντες, ιδίως δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς.

"Ακριβώς όπως οι Οθωμανοί διέπραξαν σφαγές εναντίον πατριωτών και αθώων ανθρώπων. Ο Ερντογάν διαπράττει επίσης σφαγές σήμερα μέσω των μισθοφόρων του, η τελευταία από τις οποίες ήταν στο Ταλ Ριφαάτ που σκότωσε πολλά παιδιά", δήλωσε ο διανοούμενος Αλί Σαλαμέχ στο ΑΝΗΑ.

Όσον αφορά τους στόχους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για την εκτέλεση Αράβων διανοουμένων, ο Σαλαμέχ είπε, "Η εκτέλεση που έκανε ο σειριακός δολοφόνος εναντίον Αράβων πατριωτών ήταν να εξαλείψει τις ιδέες του Διαφωτισμού και της σωτηρίας από την αδικία."

Ο Σαλαμέχ κάλεσε "όλες τις πλευρές να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τον δεύτερο σειριακό δολοφόνο που προσπαθεί να αποκαταστήσει την Οθωμανική περίοδο".

Από την πλευρά του, ο διανοούμενος Mohamed Weiss τόνισε ότι ένα δημοκρατικό σύστημα είναι ο μόνος τρόπος για να ζει κανείς ειρηνικά".

"Σε αυτήν τη γη, ζουν πολλοί και διαφορετικοί, γι 'αυτό πρέπει να υπάρχει ένα δημοκρατικό σύστημα για να παραμείνει σε μόνιμη ειρήνη".

Ο Weiss καυτηρίασε τις πολιτικές των Οθωμανών κατά τη διάρκεια της τετραετούς κυριαρχίας τους: "Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ασκούσε την πολιτική καταστολής για να εξαλείψει τους ρόλους των διανοουμένων και των πατριωτών στη διαφώτιση του λαού και την έκθεση των οθωμανικών πολιτικών".

"Οι Άραβες πατριώτες που εκτελέστηκαν, ήθελαν ελευθερία και σωτηρία για τις οικογένειές τους από τις επιθέσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας", δήλωσε ο Weiss.

Επισήμανε τις συνεχιζόμενες πολιτικές της οθωμανικής εποχής του Ερντογάν επειδή κατέχει τις ίδιες ιδέες και πολιτικές και διαπράττει σφαγές όπως οι Οθωμανοί.

"Στις 6 Μαΐου, οι Άραβες πατριώτες εκτελέστηκαν. Την ίδια ημερομηνία, το τουρκικό κράτος προσπάθησε να δολοφονήσει τον αρχηγό Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Τρεις Τούρκοι αντάρτες σκοτώθηκαν την ίδια ημερομηνία σε διαφορετικό έτος, δεν είναι τυχαίο. Τα στοιχεία και οι ιδέες είναι ίδιες. Τα συνθήματα της κυβέρνησης του ΑΚΡ είναι ένα χρώμα, μια σημαία και μία γλώσσα", είπε.

"Αυτές οι περιοχές υπόκεινται σε πολιτιστική σύντηξη, όπου η αρχική γλώσσα εξοντώνεται και επιχειρείται να δημιουργηθεί μια τουρκική κουλτούρα, αλλά θα υπάρχει πάντα αντίσταση και μάρτυρες έως ότου αναδειχθεί ένας άνθρωπος με ελεύθερες ιδέες", είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail