Το χρήσιμο μάθημα που έδωσαν στον Χαφτάρ οι υποτελείς της Τουρκίας στην Τρίπολη αρνούμενοι την ανακωχή

Freepen.gr - Ο Μοχάμεντ Αλ Φαχρί, ανώτερος αξιωματικός του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) σε δήλωσή του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova την Τετάρτη, πρόσθεσε: «Οι πολιτοφυλακές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) απέρριψαν την ανθρωπιστική ανακωχή που ανακοίνωσε ο στρατός στα τέλη του μήνα του Ραμαζανιού με την ευκαιρία του Eid Al-Fitr. "

Τόνισε ότι οι μαχητές του GNA στόχευσαν τις πολιτικές γειτονιές του Ain Zara και της Βόρειας Tarhouna με πυροβόλα όπλα που υποστηρίζονταν από τουρκικά αεροσκάφη και Σύριους μισθοφόρους στο έδαφος.

Ο Al-Fakhri ισχυρίστηκε ότι οι τρομοκράτες, οι πολιτοφυλακές και οι μισθοφόροι που έχουν συμμαχήσει προσωρινά με την κυβέρνηση του Fayez Al-Sarraj εντατικοποίησαν πρόσφατα τον βομβαρδισμό κατοικημένων γειτονιών, ιατρικών εγκαταστάσεων και ανθρωπιστικών κομβών.

Ωστόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης, δηλαδή η Τουρκία έδωσε ένα χρήσιμο μάθημα στον Χαφτάρ: όταν έχεις το πάνω χέρι στον πόλεμο, δεν κάνεις ανακωχή γιατί ο αντίπαλος ανασυντάσσεται. Ο Χαφτάρ την κρίσιμη περίοδο της διάσκεψης του Βερολίνου έκανε αυτό το λάθος κι ενώ η εμπειρία της Συρίας μας έχει διδάξει πως η Τουρκία είναι...μανούλα σε αυτά. Ξέρει να κερδίζει εκεχειρίες όταν στριμώχνεται αλλά υπό ευνοϊκές συνθήκες κινείται διαφορετικά. Πόσες καραβιές και αεροπλάνα έφτασαν άραγε εκείνη την περίοδο στη Λιβύη;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail