Τζίφος οι κάμερες στις τάξεις

Δεν έγραψα τόσες ημέρες για τις κάμερες στην τάξη περιμένοντας να δω τί θα πει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις συναντήσεις με τα συνδικάτα δασκάλων και καθηγητών. Εξ αρχής βέβαια φαινόταν ότι η Κεραμέως δεν είχε καμία γραπτή γνωμοδότηση. Παρόλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας δε δίστασε να πει εν ψυχρώ αναληθώς ότι είχαν στα χέρια τους έγγραφο της επιτροπής. Στα υπ'όψιν αυτό. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει να πιστεύει ότι απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους πολίτες.

Ελένη Παπαδοπούλου

Στις συναντήσεις λοιπόν χτες και σήμερα προέκυψαν τα εξής.

1. Δεν υπάρχει καμία γραπτή γνωμοδότηση της Αρχής. Απλά μίλησαν με την Κεραμέως. Ούτε η Κεραμέως ούτε ο Πέτσας είπαν ότι δεν υπάρχει γραπτή γνωμοδότηση.

2. Η τροπολογία δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί χρειάζεται υπουργική απόφαση, αλλά για να βγει η υπουργική απόφαση χρειάζεται μελέτη εκτίμησης αντικτύπου. Αυτό θα πάρει τουλάχιστον ένα μήνα. Μετά θα γνωμοδοτήσει εγγράφως η Αρχή αν επιτρέπεται ή όχι. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε καταγραφή μαθήματος αυτή την στιγμή εξακολουθεί να συνιστά αδίκημα.

3. Η Αρχή τόνισε ότι δεν έχει δώσει εν λευκώ έγκριση των καμερών στην τάξη.

4. Αν ο κηδεμόνας δεν συναινεί είναι προφανές ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, γιατί το παιδί του εκτίθεται Μην ξεχνάμε ότι στα e class η εγγραφή γινόταν από τον γονέα.

5. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανόνα Προσωπικών Δεδομένων (GPDR) το ΥΠΑΙΘ είναι υποχρεωμένο να καλέσει σε διαβούλευση τους φορείς που εκπροσωπούν τους εμπλεκομένους (ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, γονείς μαθητών) πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση.

Δεν ξέρω αν ήταν ιδέα της Υπουργού ή κανενός δικού της. Σίγουρα πάντως ήταν πολύ κακή ιδέα, που την χειρίστηκαν πολύ άσχημα επικοινωνιακά.

Δεν θα υπάρξει απόφαση, γιατί θα υπάρξει αρνητική εισήγηση. Κι αν υπάρξει απόφαση θα θέσει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση εκπαιδευτικού και όλων των γονέων της τάξης. And that's the end of the story.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail