Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι ο Ελ-Σίσι: Πάλι παχιά λόγια για τη Λιβύη, αλλά χωρίς αντίκρισμα

Freepen.gr - Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi δήλωσε πως η σταθερότητα της Λιβύης είναι καθοριστικός παράγοντας της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου σύμφωνα με το alsaaa24.com. Επίσης επιβεβαιώνει την σταθερή στάση της Αιγύπτου σχετικά με την κρίση της Λιβύης προωθώντας μια πολιτική λύση σε αυτήν.

Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι ο Ελ-Σίσι o οποίος εξαντλείται σε παχιά λόγια όπως και η χώρα μας. Το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο μπορεί να μην τον απασχολεί αλλά απεναντίας να τον ευνοεί όσον αφορά τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, ωστόσο μια επικράτηση ή έστω συγκατοίκων των εξτρεμιστών τουρκόφιλων μουσουλμάνων στη Λιβύη μόνο για καλό του δεν είναι.

Αλλά τόσο αυτός όσο και η χώρα μας χάζευαν τα αεροπλάνα και τα πλοία να περνούν για την Τρίπολη και τη Μιζουράτα. Καλά τα ελικοπτεροφόρα, καλές οι φρεγάτες Fremm, ωραία η επίδειξη ισχύος αλλά από ένα σημείο και μετά γυρίζουν μπούμερανγκ διότι μπορεί να έχουμε πει αρκετές φορές πως η Αίγυπτος μας δείχνει το δρόμο για την ΑΟΖ, αλλά αυτό όσον αφορά την ενίσχυση. Σχετικά με την αποφασιστικότητα συμβαίνει το αντίθετο.

Η Λιβύη λοιπόν είναι ασταθέστατη και όπως όλα δείχνουν, αν σταθεροποιηθεί μπορεί το σκηνικό που θα προκύψει να είναι αποσταθεροποιητικό ως προς την Αίγυπτο. Τι θα κάνετε κ. Πρόεδρε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail