Οι ιστορίες της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά στα όρια της φαντασίας

Είμαστε θεατές του τουρκικού φαντασιακού βιώματος για αμφισβήτηση κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και είμαστε σίγουροι πώς δεν θα τελειώσει. Ενόψει αυτής της βαθιάς αβεβαιότητας, αναζητούμε μεθόδους για το πώς μπορεί να ηρεμήσουν τα πράγματα. 

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.

Η τουρκική ακατάσχετη μυθοπλασία, ειδικά της φαντασίας τους για τα ελληνικά νησιά, εμφανίζεται πλήρως σήμερα, ακόμη και με αναλύσεις από καθηγητές Πανεπιστημίων. Το μυθιστόρημα για τα ξεσπάσματα του παρελθόντος, με ολοκληρωμένα τόξα ιστορίας και στρογγυλεμένα τελειώματα από συνθήκες, μας δείχνει ξεκάθαρα την τουρκική θέληση.

Η μυθοπλασία έχει τεράστια ισχύ στη σχεδίαση των σημερινών συνθηκών, χωρίς περιορισμούς. Οι υπεύθυνοι χάραξης ελληνικής πολιτικής να μελετήσουν πολύ καλά αυτή τη μυθοπλασία επειδή η βαθιά και διαρκής εμπλοκή με τα τουρκικά μυαλά που προωθούν αυτά τα μυθιστορήματα είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Θα προσθέσω ότι η μυθοπλασία δημιουργεί την επιθυμία να μάθουμε τι έρχεται στη συνέχεια, που περιλαμβάνει τη σκέψη για το τι μπορεί να έρθει τις επόμενες ώρες. Αυτές οι ιδιαίτερες ικανότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές τώρα, διότι η ίδια η φύση της ζωής μέσω της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης σημαίνει αλληλεπίδραση για το «τι τώρα» και «ποια η επόμενη κίνηση» και «πώς τελειώνει αυτό». 

Το να κοιτάς το μέλλον με την πρόβλεψη της γραφής που μπορεί να προέλθει από το τρέχον ξέσπασμα είναι μια έκφραση της επιθυμίας να μάθουμε πώς μπορεί να τελειώσει αυτό, διότι μελετώντας το μέλλον που δεν έχει ακόμη συμβεί μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να προκύψει στο τέλος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail