Μια ακόμη παρτίδα βασιβαζούκων έφτασε στη Λιβύη: Ένας μικρός αναλώσιμος στρατός για τον Ερντογάν

Freepen.gr - Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι η Τουρκία έχει μεταφέρει μια νέα ομάδα Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. Σύμφωνα με πηγές του SOHR, αυτή η παρτίδα περιελάμβανε μαχητές από την πόλη Atareb και άλλες συριακές περιοχές, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί στις τάξεις των ομάδαν «Sultan Sultan Division» και «Sultan Mohammed Al-Fateh», από άλλους μαχητές που ήρθαν σε επίσκεψη στην περιοχή αφού στάλθηκαν νωρίτερα στη Λιβύη.

Αφού στρατολόγησαν νέους μισθοφόρους, οι διοικητές των φατριών συντονίστηκαν με τουρκικές βάσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των δυνάμεων κατοχής της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" στην Αφρίν για να δώσουν σε κάθε μισθοφόρο ένα χρηματικό ποσό ως «προπληρωμή», και στη συνέχεια κάθε μισθοφόρος να εξουσιοδοτήσει έναν από τους συγγενείς του, είτε βρίσκεται στην Τουρκία είτε στη Συρία, να λαμβάνει το μηνιαίο μισθό του.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως μέρος των συνεχιζόμενων τουρκικών επιχειρήσεων για τη μεταφορά μισθοφόρων στη Λιβύη για συμμετοχή σε μάχες στο πλευρό της «κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας» ενάντια στις δυνάμεις του Χάφταρ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στη Λιβύη μέχρι σήμερα, αυξήθηκε σε σχεδόν 8.250 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μη Σύριων μισθοφόρων, ενώ σχεδόν ακόμη 3.300 άλλοι στην Τουρκία για να λάβουν κατάλληλη εκπαίδευση.

Πρόκειται για μια υπολογίσιμη δύναμη στα χέρια του Ερντογάν, ένας μικρός στρατός αναλώσιμων του οποίου οι απώλειες δεν προκαλούν ζημιά στον πρόεδρο της Τουρκίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail