Καθ'οδόν νομική δράση κατά των εγκλημάτων του Ερντογάν και του Αλ Σαρράζ στη Λιβύη!

Freepen.gr - Ορισμένοι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικοί ακτιβιστές από τη Λιβύη και τη Συρία ετοιμάζουν έγγραφα για αυτό που περιέγραψαν ως «τα εγκλήματα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν και του αρχηγού της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας Fayez Al-Sarraj στη Λιβύη» για να τους διώξουν sτο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αναφέρει η ιστοσελίδα News 218.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν παραβιάσεις του Ερντογάν και του καθεστώτος του στη Συρία για στρατολόγηση μισθοφόρων και τρομοκρατών, απαγωγή παιδιών από τη Συρία και εκβιασμό των οικογενειών τους, καθώς και αυτό που οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιέγραψαν ως συμμετοχή του με τον Αλ-Σαρράζ σε εγκλήματα εναντίον των Λιβυών, παρέχοντας στην κυνέρνηση της GNA πολιτοφυλακές και επαφή με τρομοκρατικές οργανώσεις για την εξασφάλιση μισθοφόρων που μεταφέρονται από τη Συρία στη Λιβύη για να πολεμήσουν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Η τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη αντιμετωπίζει καταδίκη εσωτερικά και εξωτερικά, ειδικά αφού η Άγκυρα έστειλε εκατοντάδες μισθοφόρους στους άξονες μάχης στην Τρίπολη για να υποστηρίξει την GNA και να εμποδίσει την πρόοδο του εθνικού στρατού της Λιβύης.

Ωστόσο το ποιο μπορεί να είναι το πρακτικό κέρδος από κάτι τέτοιο παραμένει προς συζήτηση, ειδικά μετά την εμπειρία των τριών τουρκικών εισβολών στη Συρία (για να μην πάμε το 1974 στην Κύπρο) και των εγκλημάτων πολέμου που έχει πραγματοποιήσει η Αγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail