Λαός δυσσεβής και παράνομος: Τούρκοι στρατιώτες βεβήλωσαν τον τάφο της Σερινγιέλ που πέθανε για την ελευθερία



Freepen.gr - Ένας μεγάλος αριθμός τάφων ανταρτών καταστράφηκε σε χωριά στην ύπαιθρο της επαρχίας Bingöl της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο ANF αντίστοιχες βεβηλώσεις είχαμε τον Απρίλιο στις επαρχίες Van και Amed (Diyarbakir) ενώ οι ίδιες πράξεις έχουν πλέον εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές.

Ο τάφος της Sevda Serinyel βεβηλώθηκε επίσης στο Bingöl. Η κοπέλα σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2017 στην περιοχή Ovacık στην επαρχία Dersim κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τουρκικές επιχειρησιακές μονάδες. Τα λείψανα της είναι θαμμένα στο νεκροταφείο του χωριού Karer στην περιοχή του Adakli.

Η οικογένεια τhw Serinyel κλήθηκε σε στρατιωτικό σταθμό στις 14 Απριλίου. Ο διοικητής ρώτησε την οικογένεια που είχε τοποθετήσει την ταφόπλακα και έγραψε τις επιγραφές ζητώντας να την απομακρύνει! Η οικογένεια αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε επιγραφή στην ταφόπλακα που να αποτελούσε έγκλημα.

Μετά από αυτό, Τούρκοι στρατιώτες βεβήλωσαν τον τάφο της Serinyel και αφαίρεσαν τις επιγραφές «Mercan» και «Πεθάναμε τόσο πολύ για να ζήσουμε».

Μετά το συμβάν, στρατιώτες κάλεσαν επανειλημμένα την οικογένεια, ασκώντας πίεση για να αφαιρέσουν τη φωτογραφία από την ταφόπλακα. Τα μέλη της οικογένειας της Serinyel άρχισαν να παρακολουθούν στο νεκροταφείο για να αποτρέψουν μια άλλη επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες βεβήλωσαν μερικούς τάφους ανταρτών σε Gözeler (ahimbrahiman), Karer και 9 άλλα χωριά που κατοικούνται από αλεβίτες. Στη συνέχεια, οι στρατιώτες κάλεσαν τις οικογένειες και τους είπαν να «αφαιρέσουν τις σπασμένες πέτρες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail