Γιατί η κυβέρνηση ξαφνικά αλλάζει επικοινωνιακό δόγμα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού;

Σήμερα η κυβέρνηση ανατρέποντας το μέχρι τώρα μοντέλο επικοινωνίας: «Οι ειδικοί εισηγούνται και εμείς αποφασίζουμε», διέρρευσε ότι: «Εισηγήθηκε στην επιτροπή να ανοίξει μια εβδομάδα πιο μπροστά η εστίαση».


Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από τις πιέσεις των επαγγελματιών και των εργαζομένων και επειδή ξέρει ότι μετά τον Μάη δεν θα έχει καμία δυνατότητα για κάθε είδους επιδόματα.

Τότε θα αρχίσει να χάνει το αφήγημά της για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αφού όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι πιο εύκολο να κλείσεις και με την αξιοποίηση του φόβου του θανάτου τον κόσμο στο σπίτι, παρά να άρεις τα περιοριστικά μέτρα. Αποκαλύπτει όμως και την έλλειψη σχεδίου και διαχειριστικής ικανότητας από την κυβέρνηση.

Ακόμη χειροτέρα και έλλειψη βούλησης για να πει δημόσια την εκτίμησή της και κρύβεται πίσω από την επιτροπή των ειδικών.

Πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν, πολλά λέει η κυβέρνηση ότι θα κάνει, όμως τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι τα περισσότερα είναι μόνο λογία. Διακόσια επαγγέλματα δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό και ένα εκατομμύριο περίπου εργαζόμενοι μόνιμοι και εποχιακοί.

Τα νησιά δεν είχαν κρούσματα, γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν ξένους και γενικά επισκέπτες
Η Εύβοια, δίπλα στην Αθήνα είχε μόνο τρία κρούσματα και η Κρήτη των 623.000 κατοίκων μόνο 16 κρούσματα.
Τρεις νομοί έμειναν χωρίς κρούσμα, Λακωνία, Ευρυτανία, Φωκίδα, τρεις μικροί νομοί και σχεδόν όλα τα νησιά.

Τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων στην Καστοριά, Ξάνθη και Ηλία, και στις υψηλού εισοδήματος συνοικίες της Κηφισιάς, Φιλοθέης, Ψυχικού, αποκαλύπτουν την αλήθεια γιατί είχαμε λίγα κρούσματα και λίγα θύματα σχετικά με τις ανεπτυγμένες χώρες.

Τα λίγα εισαγόμενα κρούσματα και η επιλογή των περιοριστικών μέτρων ήταν αναμενόμενο να έχει θετικά υγειονομικά αποτελέσματα και αυτό είναι σημαντικό.

Όμως ταυτόχρονα ήταν βέβαιο ότι, οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα ήταν πιο μεγάλες στην χώρα μας, λόγω και των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, όσο μεγάλη και αν είναι η βοήθεια από την ΕΕ.

Όμως, εδώ και δυο εβδομάδες, οι άλλες χώρες της ΕΕ και αυτές που έχουν πληγεί τραγικά, έχουν αρχίσει να ανοίγουν την οικονομία τους για να περιορίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές απώλειες και εμείς ουσιαστικά τους βασικούς τομείς της οικονομίας τους κρατούμε κλειστούς και η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να ανοίξει την εστίαση την πρώτη Ιούνη και τον τουρισμό ένα μηνά μετά.

Αυτές οι επιλογές είναι ακατανόητες, τα πλήγματα στην οικονομία και την απασχόληση θα είναι ακόμη χειρότερα.

Η κυβέρνηση ορθώς επέλεξε πρώτα την υγεία των πολιτών, όμως αν δεν σταθεί λίγο στα πόδια της και η οικονομία, ειδικά ο τουρισμός, τότε ακόμη και στην υγεία των πολιτών οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο επώδυνες.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.