Αλλάζουν οι συσχετισμοί με το αιγυπτιακό ραντάρ στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο ρωσικός τύπος ανέφερε ότι ένα ισχυρό σύστημα ραντάρ θα τεθεί σε λειτουργία για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα ελέγχει τις δραστηριότητες των Τουρκικών και Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων. 

Με αυτό το σύστημα, κάθε Ισραηλινό αεροσκάφος F-35 που μπορεί να κρύβεται πίσω από ορεινές περιοχές και λόφους κατά μήκος των Συριακών-Λιβανέζικων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τουρκικά αεροσκάφη στην τουρκική ακτή, θα είναι ορατά στις οθόνες της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το βεληνεκές αυτού του ραντάρ θα επιτρέψει στους Αιγυπτίους να αναγνωρίζουν όλα τα ισραηλινά και τουρκικά αεροσκάφη πριν φτάσουν στο ενεργό εύρος των ρωσικών πυραύλων που είναι εγκατεστημένοι στην Αίγυπτο. 

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτά τα αεροπλάνα θα αναχαιτιστούν άμεσα και θα καταρριφθούν με τη δυνατότητα λειτουργίας των αιγυπτιακών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-300.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail