Ή με τον τουρισμό ή με τον αφορισμό

WikiImages / pixabay
Εάν δεν το ξέρετε, ρωτήστε κανένα του τουρισμού να σας το πει. Ο τουρισμός πάνω από όλα είναι κέφια και καλή ψυχολογία! Εάν θέλετε λοιπόν τουρισμό, πρώτα από όλα εξαφανίστε από τις οθόνες της τηλεόρασης, αυτόν τον ψάλτη που περνάει κάθε απόγευμα με το ευαγγέλιο και το φραγγέλιο του φόβου και του θανάτου.

Θόδωρος Γαλανόπουλος  

Μετά θέλατε να βοηθήσετε τους ηθοποιούς τους καλλιτέχνες, και τους βάλατε στην τηλεόραση να μας δείχνουν πώς φτιάχνουμε μάσκες; Τουρισμό ζητάτε εσείς ή φαρμακείο ψυχοφαρμάκων; Σταματήστε επίσης να μιλάτε για αποστάσεις, για πρόστιμα και για πλεξιγκλάς! Πήγα σε ένα μαγαζί να ψωνίσω, και μου την πέσανε, μην ακουμπάς αυτό γιατί πρέπει να το απολυμάνουμε πάρε ένα γάντι να πιάσεις αυτό... Όχι τουρίστας, αλλά ούτε αστροναύτης δεν πατάει με αυτή τη νοοτροπία.

Τέλος αν θέλετε τουρισμό, αρχίστε να προβάλλετε τις όμορφες εικόνες της πατρίδας μας, παραλίες, ξεφαντώματα ηλιοβασιλέματα, μαγιό, έρωτες, ούζα και χταπόδια! Και όχι γελοίες απαγορεύσεις του στυλ: απαγορεύεται η μουσική στην παραλία και η μπυρίτσα...μην έρθει με υποβρύχιο ο ιός για να συμμετάσχει στο πάρτι. Άμα περιμένετε από τον ψάλτη να σας οργανώσει τον τουρισμό, το πολύ-πολύ να σας επιτρέψει να μπαίνετε ένας-ένας στην Παναγία Σουμελά για να πάρετε αντίδωρο απολυμασμένο με χλωρίνη... Ή με τον τουρισμό θα είστε ή με τον αφορισμό. 

Διαλέξτε, γιατί το καλοκαίρι ξεκίνησε και αν δεν ανοίξετε τα μυαλά σας και τις πόρτες της χώρας, δε θα πλησιάσει ούτε Έλληνας ούτε Γερμανός ούτε καν Σκοπιανός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail