Όταν ο πρωθυπουργός σε ρωτά μόλις άνοιξες μετά από δύο μήνες πως πηγαίνει η δουλειά

Σε πρόσφατο βίντεο στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα βλέπουμε τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται τα πρώτα καταστήματα που άνοιξαν μετά το κατά πολλούς αμφιλεγόμενο κατέβασμα των ρολών της οικονομίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρωθυπουργός με μια μάσκα την οποία ανεβοκατεβάζει αρκετές φορές, ρωτά αν πήρε μπρος η δουλειά. Πώς να πάρει μπρος η δουλειά κ. πρωθυπουργέ; Σάμπως είναι η χώρα μας ένας τόπος που ευνοούσε ποτέ τις δουλειές; Μάλλον όχι.

Αντί να ρωτήσει ο πρωθυπουργός αν πήρε μπρος η δουλειά, είχε τη δυνατότητα να θέσει άλλα ερωτήματα στους επαγγελματίες. Έτσι ίσως άκουγε ότι καμιά δουλειά δεν παίρνει μπρος όταν πληρώνεις:

- κάμποσα κατοστάρικα τέλος επιτηδεύματος, ένα δηλαδή παρανοϊκό φόρο επειδή απλά εργάζεσαι

- προκαταβολή φόρου 100%

- σου αυξάνονται οι κατώτατες εισφορές από τα 187 περίπου ευρώ στα 220 μαζί με κάτι αστερίσκους αναπροσαρμογών

Έχω αρχίσει και προβληματίζομαι πάρα πολύ με όσα βλέπω τους τελευταίους μήνες αφού πρώτα φρόντισα να κλείσω την τηλεόραση. Ίσως είναι καλό να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε και να σκεπτόμαστε όλοι. Μια καλή πρώτη σκέψη θα μπορούσαν να είναι οι αρνητικοί δείκτες της οικονομίας ήδη από τα τέλη του 2019, η κάκιστη πορεία των εσόδων τους πρώτες μήνες του 2020 ώστε να λες ότι ο κορωνοϊός ήρθε την κατάλληλη στιγμή αφού με τα πλέον ακραία μέτρα που υιοθετήθηκαν γκρεμίστηκαν όλο μονομιάς, να φορτωθούν όλες οι ευθύνες στην πανδημία και να έρθουν μετά τόσο σκληρά μέτρα που πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Αυτή πιθανότατα θα είναι η συζήτηση μερικούς μήνες αργότερα με την κυβέρνηση να οχυρώνεται πίσω από τους επιστήμονες και τους τελευταίους να ανταπαντούν πως οι πολιτικοί αποφάσισαν.

Όμως τα άδεια στομάχια των ανθρώπων ποιος θα τα γεμίσει;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail