Ένας βασικός λόγος που η Ελλάδα είχε τόσο λίγους νεκρούς από κορωνοϊό

sweetlouise / pixabay
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις περισσότερες Δυτικές χώρες το 40% με 60% των θυμάτων του κορωνοϊού είναι ηλικιωμένοι που ζουν στα γηροκομεία. Οι "ευαίσθητες" κυβερνήσεις της Δύσης -για τις οποίες, κατά τ' άλλα, "ακόμη και μια ζωή μετράει"- όχι μόνο στάθηκαν ανίκανες να προστατεύσουν αυτούς τους ανθρώπους αλλά με την εγκληματική στάση τους συνέβαλαν και οι ίδιες σε αυτή την εκατόμβη των νεκρών. 

Στην αρχή της επιδημίας όταν ο υπέρτατος στόχος ήταν να υπάρχουν διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες για το τσουνάμι των ασθενών από Covid-19 που τα περιβόητα μαθηματικά μοντέλα προέβλεπαν και που τελικά ποτέ δεν ήρθε, τους ηλικιωμένους που βρίσκονταν σε νοσοκομεία τους γύριζαν άρον άρον πίσω στα γηροκομεία, χωρίς καν να τους κάνουν τεστ για κορωνοϊο. 

Έτσι όμως οι ηλικιωμένοι όχι μόνο δεν είχαν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα αλλά επιπλέον διέσπειραν τον ιό μέσα στα γηροκομεία με τραγικά αποτελέσματα. (ιδιαίτερα "λαμπρές" επιδόσεις είχαν κάποιοι Δημοκρατικοί κυβερνήτες στις ΗΠΑ, τους οποίους, φυσικά, τα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη τους έχουν στο απυρόβλητο). 

Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η εικόνα της επιδημίας αν οι κυβερνήσεις αντί να σπαταλούν πόρους, χρόνο και χρήμα για να μαντρώσουν δισεκατομμύρια υγιείς ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, φρόντιζαν απλά να κάνουν το στοιχειώδες και προστάτευαν τους ηλικιωμένους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

(Ένας ακόμη λόγος που η Ελλάδα είχε τόσο λίγους νεκρούς από κορωνοϊό είναι το γεγονός πως οι οι ελληνικές οικογένειες, προς μεγάλη απογοήτευση των προοδευτικούληδων, είναι ακόμη δεμένες και προτιμούν να ζουν μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες παρά να τους ξεφορτώνονται σε γηροκομεία).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail