Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τη βιομηχανική κι ανεφοδιαστική έξοδό τους από την Κίνα

Reuters / Fabian Bimmer
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θέλουν να σταματήσουν τη βιομηχανική και ανεφοδιαστική εξάρτησή τους από την Κίνα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων. Ωστόσο, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν από την κερδοφόρα κινεζική αγορά όπως σημειώνει το Russia Today.

Η κυβέρνηση Trump πιέζει από καιρό τις αμερικανικές εταιρείες να επιστρέψουν στο έδαφος των ΗΠΑ, ειδικά όταν ξεκίνησαν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών. Τώρα οι ΗΠΑ σηκώνουν πάλι τους τόνους της ρητορικής του εμπορικού πολέμου.

«Εργαζόμαστε για τη μείωση της εξάρτησης των αλυσίδων εφοδιασμού μας από την Κίνα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα δίνουμε περισσότερο βάρος σε αυτήν την πρωτοβουλία», δήλωσε στο Reuters ο Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Keith Ο Krach.

Ο Krach καθώς και άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ότι κάποιες κρίσιμες και ουσιαστικές κατασκευαστικές διαδικασίες θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Κίνα και η κυβέρνηση ενδέχεται να λάβει μέτρα για αυτό σύντομα. Εκτός από τις φαινομενικά αγαπημένες επιλογές της αύξησης των δασμών και των κυρώσεων των ΗΠΑ, τα σχέδια μπορεί να περιλαμβάνουν φορολογικά κίνητρα και πιθανές επιδοτήσεις, καθώς και στενότερες σχέσεις με την Ταϊβάν - μια κίνηση που πάντα εξοργίζει το Πεκίνο.

Η Ουάσιγκτον εξετάζει επίσης τη δημιουργία αυτού που ένας από τους αξιωματούχους ονόμασε ως «Δίκτυο οικονομικής ευημερίας - Economic Prosperity Network», το οποίο θα περιλαμβάνει εταιρείες και ομίλους από ορισμένους «αξιόπιστους συνεργάτες». Το δίκτυο είναι έτοιμο να μοιράζεται τα ίδια πρότυπα «για τα πάντα, από ψηφιακές επιχειρήσεις, ενέργεια και υποδομές έως έρευνα, εμπόριο, εκπαίδευση και εμπόριο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail