Γιατί πρέπει να βάλεις ένα παγάκι πάνω σε ένα μπιφτέκι που ψήνεται

Το κόλπο που θα σε εντυπωσιάσει - Η μαγειρική πάντα μας εκπλήσσει ενώ όσο περνούν τα χρόνια μαθαίνουμε και καινούργια πράγματα. Ένα από αυτά είναι το ότι μαθαίνουμε πώς να κάνουμε και το σωστό ψήσιμο του φαγητού μας. Για παράδειγμα το ψήσιμο του μπιφτεκιού.

Γνωρίζεις, λοιπόν, γιατί πρέπει να βάζεις ένα παγάκι πάνω σε ένα μπιφτέκι που ψήνεται; Στην πραγματικότητα θα πρέπει να το βάζεις για να γίνει το μπιφτέκι σου πιο αφράτο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί πολύ απλά, είναι η κατάλληλη στιγμή όσο ψήνεται να βραχεί με νερό. Θα τραβήξει την απαραίτητη υγρασία και δε θα γίνει καθόλου σκληρό.

Φυσικά το ιδανικό ψήσιμο για το μπιφτέκι είναι στη σχάρα η οποία είναι σημαντικό να είναι καλά καθαρισμένη. Τη σχάρα λοιπόν την καθαρίζεις με αλουμινόχαρτο ή με κρεμμύδι τα οποία τα τρίβεις επάνω της.

Από: news.gr
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.