Μνημείο γερμανο-υποταγής του πρωθυπουργού στη Bild-Θυσιάζει τη Δυτ. Μακεδονία για οφέλη γερμανικών επιχειρήσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στη Bild ωμά και σχεδόν ξεδιάντροπα, αναγνώρισε ότι η “απολιγνιτοποίηση” της Δυτικής Μακεδονίας γίνεται άρον-άρον, πιο γρήγορα ακόμα και από τις ανάλογες διαδικασίες στη Γερμανία, παρότι οι κάτοικοι της περιοχής πετιούνται απροστάτευτοι στο δρόμο (“θα βρούν κάτι άλλο να κάνουν“!), για να επωφεληθούν κατά κύριο λόγο οι γερμανικές εταιρείες.

Από: iskra.gr

Τέτοια κυνική και σκανδαλώδης δήλωση εξυπηρέτησης γερμανικών συμφερόντων σε βάρος ολόκληρων περιοχών της χώρας, με προφανές αντάλλαγμα την γερμανική εύνοια στο πρόσωπό του και στην κυβέρνησή του, φοβούμαστε ότι δεν έχει κάνει κανένας άλλος πρωθυπουργός. Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη για τα πρωτεία!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απολιγνιτοποίηση στη Bild: 

«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες».
A.Ρ
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.