Η μαγειρική σόδα είναι το αλκαλικό διττανθρακικό νάτριο που χρησιμοποιείται για να φουσκώνει το ψωμί και το κέικ.
Από: onmed.gr
Έχει όμως αμέτρητες χρήσεις τόσο στη μαγειρική, όσο και στο σπίτι γενικότερα.
Είναι γνωστή για την αλκαλική της δράση, όταν δηλαδή συνδυάζεται με όξινες ουσίες απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα.
Η σόδα έχει επίσης αποσμητικές, καθαριστικές και λευκαντικές ιδιότητες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί οικιακές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που θα σας λύσουν τα χέρια:
Πηγή: Bestie