Μέσα σε 7 ημέρες η μάσκα του πρωθυπουργού πήγε περίπατο. Έτσι θα πάνε και οι περιορισμοί...

Στις 7 Μαΐου ο πρωθυπουργός σηκώνει το πρώτο βίντεο από τη βόλτα του στα καταστήματα ρωτώντας ανθρώπους που ήταν επί δύο μήνες κλειστά αν η δουλειά πήρε μπροστά σε λίγες ώρες. Στις 14 Μαΐου ήταν η ώρα για το σίκουελ. Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός έβγαλε τη μάσκα τελειώς ενώ στο πρώτο βίντεο την ανεβοκατέβαζε.

Του Στρατή Μαζίδη

Στις αποστάσεις φάνηκε πιο χαλαρός. Αυτό δεν είναι κακό. Άνθρωποι είμαστε, όχι πάγοι. Ρώτησε και τα κορίτσια αν θα πάνε για κανένα μπανάκι.

Τι άλλαξε μέσα σε 7 ημέρες ώστε ο πρωθυπουργός αφαίρεσε τη μάσκα; Θα πει κανείς, μα είναι περιττή όταν είμαστε έξω. Σωστά. Αλλά γιατί τη φορούσε; Διότι παίζει επικοινωνιακά. Μέσα σε 7 ημέρες άλλαξαν κι άλλα πράγματα. Πχ ακούμε ότι μπορεί να αυξηθεί το όριο επιβατών στα πλοία, στα τραπέζια θα καθόμαστε 6 αντί για 4, ενώ κι αυτά [τα τραπέζια] μπορεί να αυξηθούν.

Αστεία αστεία με το ρυθμό αυτό θα χαλαρώσουν όλα μέχρι να καταργηθούν στην πράξη. Γιατί; Επειδή δε γίνεται. Είναι ανεφάρμοστα. Το βασικό για εμάς, ασχέτως του κορωνοϊού, είναι να κάνουμε την καθαριότητα και την τάξη κουλτούρα μας. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Έτσι θα γλυτώσουμε πολλές ιώσεις και μικρόβια και το κράτος χρήματα. Ειδικά τώρα που έρχεται πείνα και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να παραμείνουμε όρθιοι.

Το βασικό για την κυβέρνηση ήταν να βρει έναν ένοχο να φορτώσει τη νέα βύθιση της οικονομίας που είχε αρχίσει να διαγράφεται στα τέλη του 2019 κι έγινε έντονο στις αρχές του 2020 με την υστέρηση των εσόδων. Τον βρήκε μέσα από ένα μελοδραματικό κλίμα με δακρύζοντες ιατρούς που ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου καθησύχαζαν τον κόσμο και σκληρούς τέως δημάρχους που παλεύουν για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. 

Ωστόσο πολλοί πλέον αρχίζουν να σκέπτονται διαφορετικά. Αναρωτιούνται αν υπήρχαν κι άλλες επιλογές από το να κατέβει ο γενικός διακόπτης, που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα. Αν πχ αυτή η αποστασιοποίηση και οι περιορισμοί που εφαρμόζονται τώρα στο άνοιγμα είχαν αξιοποιηθεί εξαρχής. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail