Η Μεγάλη Απόδραση: Όταν 76 αιχμάλωτοι διέφυγαν κάτω από τη μύτη των Γερμανών

Πριν από 76 χρόνια πριν, τη νύχτα της 24ης Μαρτίου 1944, συνέβη ένα από τα πιο τολμηρά σχέδια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν η μαζική απόδραση των συμμαχικών στρατιωτών από το γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου Stalag Luft, η ιστορία του οποίου απαθανατίστηκε στην ταινία του 1963 The Great Escape, με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen.

Παρά το γεγονός ότι η μαζική απόδραση, η οποία ήταν η μεγαλύτερη απόπειρα κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είχε καμία σχέση με τολμηρά άλματα μοτοσικλετών πάνω από αγκαθωτά συρματοπλέγματα, η αληθινή ιστορία είναι εξίσου δραματική, καθώς εκατοντάδες άνδρες βάζουν τη ζωή τους στη γραμμή της εκτέλεσης για να απολαυσουν τη γεύση της ελευθερίας για άλλη μια φορά, αλλά και να αποδείξουν τη θέλησή τους να αντισταθούν στην τυραννία του Χίτλερ.

Από το κανάλι του Lab of History

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail