Το μετέωρο βήμα Μέρκελ-Μακρόν του Ταμείου 500δις: Βάφτισαν το κρέας, ψάρι!

Μέρκελ και Μακρόν, παρουσιάζοντας με τυμπανοκρουσίες και ως συνήθως με πολλά σκόπιμα κενά, ερωτηματικά, αοριστίες και υπεκφυγές το νέο Ταμείο, ύψους 500 δις ευρώ, βρήκαν, υποτίθεται, ένα “συμβιβασμό” για τη ροή χρημάτων προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε, ο οποίος ως δια μαγείας τους ικανοποιεί όλους και τους “σκληρούς” του Βορρά και τους “πένητες” του Νότου και κυρίως δίνει στους “Ευρωπαϊστές“, που μέχρι χθες ήταν κολλημένοι με την πλάτη στον τοίχο, ένα διάτρητο άλλοθι για να προπαγανδίζουν την ικανότητα της Ε.Ε να βρίσκει διέξοδο, εκεί που όλα φαίνονται να σωριάζονται.

Από: iskra.gr

Τα 500 δις του Ταμείου, τα οποία θα διανεμηθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα είναι χρέος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το οποίο θα προικοδοτήσει το Ταμείο και το οποίο χρέος θα εξοφληθεί από τους πόρους της, δηλαδή τον κοινοτικό προϋπολογισμό και επομένως με πρόσθετες συνεισφορές-επιβαρύνσεις των κρατών-μελών.

Άρα είναι μύθος ότι τα χρήματα που θα παρέχει το Ταμείο θα είναι, τάχα, επιχορηγήσεις (δωρεάν χρήμα) και μάλιστα επιχορηγήσεις, τάχα, προς τις οικονομικά πιο αδύναμες χώρες.

Τα κράτη-μέλη, αντί να πάρουν και να αποπληρώνουν δάνεια από τις τράπεζες και τα fund, θα πληρώνουν, ακόμα και τα πιο αδύναμα, παραπάνω εισφορές στον προϋπολογισμό, οι οποίες εισφορές θα προκύπτουν από πρόσθετους φόρους, για να αποπληρώνει ο τελευταίος το χρέος που θα έχει επωμισθεί. Δεν είναι επομένως Γιάννης, είναι Γιαννάκης.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες, οι οποίες σκοπίμως έμειναν μετέωρες  και κρύβουν οδυνηρές εκπλήξεις:

Πρώτον: Το Ταμείο θα επιχορηγεί απευθείας τα κράτη-μέλη, με τα τελευταία να αποφασίζουν κυρίαρχα για την χρήση των κονδυλίων ή το Ταμείο θα επιλέγει τομείς και δραστηριότητες εν γένει, που θα χρηματοδοτεί με τα δικά του κριτήρια;

Δεύτερον: Με ποιες αναλογίες θα γίνεται η κατανομή των κονδυλίων ανάμεσα σε κράτη-μέλη και ποιοι θα αποφασίζουν αυτές τις αναλογίες, εκτός και αν μια αναλογική κατανομή των πόρων του Ταμείου στα κράτη-μέλη και με βάση τις επιπτώσεις της κρίσης, θα είναι αδιάφορη;

Τρίτον: Με ποια αναλογία θα επωμισθούν τα κράτη-μέλη τα πρόσθετα βάρη  προς τον κοινοτικό προϋπολογισμό, για την εξόφληση του χρέους των 500 δις και ποιος θα το αποφασίσει; Αυτά τα πρόσθετα βάρη θα είναι δανεικά ή νέοι φόροι προς το λαό;

Τέλος, το Ταμείο θα πάρει την οριστική του μορφή μάλλον από το 2021, όταν θα έχει πετάξει το πουλάκι και κράτη όπως η Γερμανία, που θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν τεράστιες δαπάνες, θα έχουν εξοντώσει μέσα στην κρίση τους υπερχρεωμένους ανταγωνιστές τους.

Και μια τελευταία λεπτομέρεια: Ακόμα και αυτό το διάτρητο δόλωμα του Ταμείου Μέρκελ-Μακρόν, θα το ροκανίσουν περαιτέρω και ως μέγεθος και ως προσανατολισμό οι σκληροί “γύπες” της Βόρειας Ευρώπης, ώστε στο τέλος, να κινδυνεύσει να απομείνει ένας σκελετός από κόκαλα!
Δυστυχώς, αυτή είναι η Ευρώπη που σπαράσσεται, αποσυντίθεται και επιχειρεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με ψέμματα!
Κ.Μ

Υ.Γ: Περιττό να πούμε ότι οι όποιες “επιχορηγήσεις” των χωρών-μελών, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, θα συνοδεύονται, όπως ελέχθη, από δεσμεύσεις για “υγιείς οικονομικές πολιτικές” και “προγράμματα μεταρρυθμίσεων” δηλαδή με Μνημόνια!!!
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.