Από τα 500 εκατ. δολάρια στη ψάθα: Nick the Greek

Ο «Nick The Greek» είτε κέρδιζε, είτε έχανε, ήταν αυτό που σήμερα το χαρακτηρίζουν ως «the last of the gentlemen gamblers», όπως συχνά τον αποκαλούν. Εκτιμάται πως από τα χέρια του πέρασαν σχεδόν 500 εκατ. δολάρια (ποσό που στα σημερινά δεδομένα θα αντιστοιχούσε σε περίπου δύο δισ. δολάρια). 

Είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται και να εξαϋλώνεται περίπου εβδομήντα φορές, δώρισε σχεδόν 20 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και εκπαιδευτικά προγράμματα, 2 εκατ. σε “φίλους” που το είχαν ανάγκη, και τελικά πέθανε απένταρος ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου του 1966.Το παρατσούκλι του Νικολάου Ανδρέα Δανδόλο, ως «Νικ the greek», θα παραμείνει στην ιστορία συνώνυμο του τζόγου, καθώς ο Ελληνοαμερικανός ονομάστηκε «ο φιλόσοφος του τζόγου».

Αρκετοί Έλληνες έγραψan ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο Νίκος Δάντολος είναι ένας από τους λίγους που θα θυμούνται πολλοί. Ο Φρανκ Σινάτρα και ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν δύο από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του.Η ιστορία του Nick The Greek είναι το υλικό από το οποίο φτιάχτηκαν παλιές χολιγουντιανές ταινίες. Γύρισε από το πάτο στα εξωφρενικά πλούτη και το αντίθετο 75 φορές, και εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του στα τυχερά παιχνίδια κέρδισε και έχασε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Από το κανάλι του Lab of History

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail