Βουτιά 41% για τις εξαγωγές της Τουρκίας τον Απρίλιο: Μαντέψτε ποιοι την κρατούν στον...αναπνευστήρα

Freepen.gr - Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Τουρκίας έχουν επηρεαστεί αρνητικά και από την πανδημία κοραναϊού, με σημαντική μείωση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του Απριλίου, σύμφωνα με την κυβερνητική Daily Sabah.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 41,38 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 28,31 τοις εκατό σε σχεδόν 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας σε έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αύξηση 45,11 τοις εκατό.

Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου της χώρας μειώθηκε κατά 34,31 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η δήλωση του υπουργείου θεωρεί την παραπάνω εικόνα ως απότοκο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι κορυφαίες εξαγωγικές αγορές τουρκικών προϊόντων ήταν η Γερμανία με 862 εκατομμύρια δολάρια, οι ΗΠΑ με 606 εκατομμύρια δολάρια και το Ιράκ με 564 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εξαγωγές προς την ΕΕ, ο κύριος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, ανήλθαν σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια καταγράφοντας μείωση 41,6% σε σχέση με το Μάρτιο, σημειώνει η δήλωση δείχνοντας ότι η Ε.Ε. κρατά ζωντανή στον αναπνευστήρα την Τουρκία και υπενθυμίζουμε το άρθρο μας στις αρχές Απριλίου με την τότε εικόνα. [άρθρο]
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail