Προθεσμία 30 ημέρων στον ΠΟΥ από τον Τραμπ, διαφορετικά παύση χρηματοδότησης κι αποχώρηση ΗΠΑ

BarBus / pixabay
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να σταματήσει την αμερικανική χρηματοδότηση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δίνοντας στον οργανισμό 30 ημέρες για να ξεκαθαρίσει τα πεπραγμένα του, επιμένοντας παράλληλα στο λάθος χειρισμό σε ό,τι αφορά την πανδημία Covid-19.

Σε μια επιστολή που απευθύνθηκε στο Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, τη Δευτέρα το βράδυ, ο Τραμπ έκανε λόγο για «ανακριβείς και παραπλανητικές» δηλώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και πως ο οργανισμός κινήθηκε πολύ αργά για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ τον κατηγορεί επίσης ότι έπαιξε το παιχνίδι της Κίνας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέμενε περίεργα στο να επαινεί την Κίνα για την υποτιθέμενη «διαφάνεια» της… παρά το γεγονός ότι η Κίνα ήταν κάτι οτιδήποτε άλλο παρά διαφανής, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι αν μπορεί πραγματικά να δείξει ανεξαρτησία από την Κίνα ... δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε".

Εάν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε δεσμευτεί για σημαντικές ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα κάνω το προσωρινό πάγωμα της χρηματοδότησης από τη μεριά των των Ηνωμένων Πολιτειών… μόνιμο και θα επανεξετάσω τη συμμετοχή μας, αναφέρει η επιστολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail