Τραγικό συμβάν: Ιρανική φρεγάτα εξαπέλυσε πύραυλο σε άσκηση και βύθισε βοηθητικό πλοίο - 30 νεκροί

Freepen.gr - Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με τις αναφορές, δεκάδες ναυτικοί σκοτώθηκαν όταν η ιρανική φρεγάτα Jamaran εξαπέλυσε έναν αντι-πλοϊκό πύραυλο C-802 πλήττοντας και βυθίζοντας το βοηθητικό πλοίο τροφοδοσίας Konarak στη Θάλασσα του Ομάν.

Ακτιβιστές έγραψαν ότι ο πύραυλος που χτύπησε το πλοίο κατευθύνθηκε αυτόματα μέσω του ραντάρ, χωρίς την ευκαιρία για το πλήρωμα του πλοίου να παρακολουθεί και να γνωρίζει τις συντεταγμένες του, προσθέτοντας ότι «ο καταραμένος πύραυλος έκανε καλά τη δουλειά του».

Σύμφωνα οι νεκροί του πλοίου Konarak έφτασαν τους 30 ενώ το σκάφος βυθίστηκε κοντά στο Τζασκ. Το Konarak ήταν ιρανικής κατασκευής και επιχειρούσε στην τρίτη περιοχή των ιρανικών ναυτικών επιχειρήσεων για δύο χρόνια.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail