Άγκυρα: Σε 3-4 μήνες ξεκινάμε έρευνες στη Μεσόγειο εκεί που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη



Freepen.gr - Η Τουρκία ενδέχεται να ξεκινήσει την εξερεύνηση πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο εντός 3-4 μηνών στο πλαίσιο της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντόνμεζ, σημειώνει ο dailysabah.com.

Μιλώντας σε μια τελετή για την έναρξη της πρώτης έρευνας του πλωτού γεωτρύπανου Fatih στον Εύξεινο Πόντο, ο Ντόνμεζ είπε ότι η Turkish Petroleum (TPAO), η οποία είχε υποβάλει αίτηση για άδεια εξερεύνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε περιοχές με βάση την άδεια που θα λάβει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

"Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτύχαμε με τη Λιβύη, θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις επιχειρήσεις εξερεύνησης πετρελαίου εκεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις μήνες", δήλωσε ο υπουργός.

Ο Ντόνμεζ νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι η TPAO έχει υποβάλει αίτηση στη Λιβύη για άδεια εξερεύνησης στην Ανατολική Μεσόγειο στην κυβέρνηση της Τρίπολης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail